Mathias Bäuerle, dat in Sankt Georgen in Zuidwest-Duitsland gevestigd is (de streek van het Zwarte Woud), vervaardigt vouw- en omslagvulmachines. Het bedrijf dat in slechte papieren gekomen was door een opdrogen van de bestellingen voor de drupa, had in juni gevraagd om onder tijdelijk beheer geplaatst te worden. De curatoren, aangemoedigd door de resultaten van de beurs, waren op dat moment vol vertrouwen om een overnemer te vinden.

Vier maanden later was er echter nog altijd geen akkoord met eventuele kandidaten en omdat het einde van de uitstelperiode naderde, liep de onderneming het risico om zonder meer gesloten te worden. Op dat moment diende er zich een Zwitserse investeerder aan, die een associatie gesloten had met drie buitenlandse distributeurs van Mathias Bäuerle en met een aantal directieleden van het bedrijf. Die partners hebben de onderneming overgenomen die haar activiteiten met 106 werknemers en 18 stagiairs zal voortzetten (voordien werkten er 150 mensen). De leiding werd toevertrouwd aan Friedhelm Büstel, die tot nu toe productiedirecteur was.

Albyco Belgium, de exclusieve invoerder van Mathias Bäuerle in België, is blij met de oplossing. "Mathias Bäuerle staat bekend om zijn vooruitstrevende technologie op tal van domeinen en we zijn erg blij dat we dit merk kunnen blijven steunen en promoten," verklaart Carli Van de Peer, directeur van Albyco.