De afronding van de transactie wordt medio 2021 verwacht. De voorgenomen overname zal de positie van Mayr-Melnhof in karton op basis van nieuwe vezels versterken.

De geïntegreerde Kotka-fabriek exploiteert een kartonmachine die in 2016 is opgestart voor de productie van vouwkarton (FBB) en food service boards (FSB, karton voor de food service industrie) met een capaciteit van 400.000 ton/jaar en een papiermachine voor kraftpapier met een capaciteit van 170.000 ton per jaar. De fabriek beschikt verder over een houtzagerij en een energiecentrale.

Met de overname van Kotkamills zal Mayr-Melnhof haar positie in de markt van karton op basis van nieuwe vezels versterken, en dit als aanvulling van de sterke eigen business op basis van ondermeer gerecycleerde kartonvezels.

De afronding van de transactie wordt medio 2021 verwacht. De voorgenomen overname zal de positie van Mayr-Melnhof in karton op basis van nieuwe vezels versterken.De geïntegreerde Kotka-fabriek exploiteert een kartonmachine die in 2016 is opgestart voor de productie van vouwkarton (FBB) en food service boards (FSB, karton voor de food service industrie) met een capaciteit van 400.000 ton/jaar en een papiermachine voor kraftpapier met een capaciteit van 170.000 ton per jaar. De fabriek beschikt verder over een houtzagerij en een energiecentrale.Met de overname van Kotkamills zal Mayr-Melnhof haar positie in de markt van karton op basis van nieuwe vezels versterken, en dit als aanvulling van de sterke eigen business op basis van ondermeer gerecycleerde kartonvezels.