Eind maart reikte een onafhankelijke partij het certificaat van CO2 neutrale productie uit voor de twee Belgische productie-eenheden van MCC Verstraete (voorheen Verstraete IML) in het Oost-Vlaamse Maldegem en Ursel. MCC Verstraete is de eerste site binnen de Amerikaanse MCC-groep die het CO2-neutrale productiecertificaat behaalt.

Ecologische uitdagingen

"We produceren labels die een onderdeel zijn van plastic verpakkingen en zijn ons natuurlijk bewust van de ecologische uitdagingen waar onze sector voor staat. Al jarenlang werken we op verschillende niveaus mee aan het verduurzamen van plastic verpakkingen: zowel via internationale samenwerkingen als door eigen R&D bouwen we mee aan oplossingen om tot een circulaire economie voor plastic verpakkingen te komen", stelt Peter Grugeon, de managing director van MCC Verstraete.

Bosbouwproject in Guatemala

De CO2-uitstoot bij MCC Verstraete werd herleid van 5000 ton CO2 eq. tot nul. Om dit te bekomen werden een aantal projecten, acties en optimalisaties gerealiseerd die de uitstoot van broeikasgassen minimaliseren en de totale CO2-voetafdruk verkleinen. Zo werd er onder meer geïnvesteerd in meer dan honderd (software)systemen voor het monitoren van elektriciteit, water, gas, enzovoort.

Er is overgeschakeld op LED-verlichting, de lichtschakelaars zijn vervangen door aanwezigheidsdetectie, het koelsysteem is geoptimaliseerd, er wordt gewerkt met warmterecuperatie, de eigen zonnepanelen zorgen voor een deel van de groene elektriciteit, enzovoort.

Na het installeren van alle bovenstaande initiatieven was er nog een restant van 528 ton CO2-uitstoot. MCC Verstraete compenseerde dit door te investeren in een bosbouwproject in Guatemala, gericht op het behoud en de bescherming van het ecosysteem.

Eind maart reikte een onafhankelijke partij het certificaat van CO2 neutrale productie uit voor de twee Belgische productie-eenheden van MCC Verstraete (voorheen Verstraete IML) in het Oost-Vlaamse Maldegem en Ursel. MCC Verstraete is de eerste site binnen de Amerikaanse MCC-groep die het CO2-neutrale productiecertificaat behaalt."We produceren labels die een onderdeel zijn van plastic verpakkingen en zijn ons natuurlijk bewust van de ecologische uitdagingen waar onze sector voor staat. Al jarenlang werken we op verschillende niveaus mee aan het verduurzamen van plastic verpakkingen: zowel via internationale samenwerkingen als door eigen R&D bouwen we mee aan oplossingen om tot een circulaire economie voor plastic verpakkingen te komen", stelt Peter Grugeon, de managing director van MCC Verstraete.De CO2-uitstoot bij MCC Verstraete werd herleid van 5000 ton CO2 eq. tot nul. Om dit te bekomen werden een aantal projecten, acties en optimalisaties gerealiseerd die de uitstoot van broeikasgassen minimaliseren en de totale CO2-voetafdruk verkleinen. Zo werd er onder meer geïnvesteerd in meer dan honderd (software)systemen voor het monitoren van elektriciteit, water, gas, enzovoort.Er is overgeschakeld op LED-verlichting, de lichtschakelaars zijn vervangen door aanwezigheidsdetectie, het koelsysteem is geoptimaliseerd, er wordt gewerkt met warmterecuperatie, de eigen zonnepanelen zorgen voor een deel van de groene elektriciteit, enzovoort.Na het installeren van alle bovenstaande initiatieven was er nog een restant van 528 ton CO2-uitstoot. MCC Verstraete compenseerde dit door te investeren in een bosbouwproject in Guatemala, gericht op het behoud en de bescherming van het ecosysteem.