In geval van een succesvolle afronding van de overnamegesprekken wordt Mediahuis de belangrijkste aandeelhouder (70%) van AVG's dochteronderneming Medienhaus Aachen, uitgever van Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten. De gesprekken tussen Mediahuis en AVG verlopen naar verluidt in een constructieve sfeer en beide partijen verwachten de onderhandelingen binnenkort af te ronden. Als het tot een deal komt, zou het voor Mediahuis de eerste overname in Duitsland zijn. De mediagroep is momenteel actief in België, Nederland, Ierland en Luxemburg.

Logische volgende stap

Medienhaus Aachen is actief in de regio Aken, Düren en Heinsberg (Nordrhein-Westfalen). Naast het uitgeven van kranten omvat het portfolio van de Duitse mediagroep ook print, digitale media, radio, drukwerk, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen stelt 400 personeelsleden (exclusief distributie) te werk en realiseert een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro.

"Na de ontwikkeling van onze groep in België, Nederland, Ierland en sinds vorig jaar ook Luxemburg, is de uitbreiding van onze activiteiten naar de Duitse regio Nordrhein-Westfalen een logische volgende stap", zegt Gert Ysebaert, de CEO van Mediahuis. "Het gebied sluit niet alleen geografisch aan bij onze bestaande activiteiten, maar in Aachener Verlagsgesellschaft hebben we ook een sterke potentiële partner gevonden met sterke merken en mensen, die een mooie toegevoegde waarde kunnen bieden aan ons portfolio en onze organisatie."

Met 4.500 medewerkers realiseert Mediahuis een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro.

In geval van een succesvolle afronding van de overnamegesprekken wordt Mediahuis de belangrijkste aandeelhouder (70%) van AVG's dochteronderneming Medienhaus Aachen, uitgever van Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten. De gesprekken tussen Mediahuis en AVG verlopen naar verluidt in een constructieve sfeer en beide partijen verwachten de onderhandelingen binnenkort af te ronden. Als het tot een deal komt, zou het voor Mediahuis de eerste overname in Duitsland zijn. De mediagroep is momenteel actief in België, Nederland, Ierland en Luxemburg.Medienhaus Aachen is actief in de regio Aken, Düren en Heinsberg (Nordrhein-Westfalen). Naast het uitgeven van kranten omvat het portfolio van de Duitse mediagroep ook print, digitale media, radio, drukwerk, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen stelt 400 personeelsleden (exclusief distributie) te werk en realiseert een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro."Na de ontwikkeling van onze groep in België, Nederland, Ierland en sinds vorig jaar ook Luxemburg, is de uitbreiding van onze activiteiten naar de Duitse regio Nordrhein-Westfalen een logische volgende stap", zegt Gert Ysebaert, de CEO van Mediahuis. "Het gebied sluit niet alleen geografisch aan bij onze bestaande activiteiten, maar in Aachener Verlagsgesellschaft hebben we ook een sterke potentiële partner gevonden met sterke merken en mensen, die een mooie toegevoegde waarde kunnen bieden aan ons portfolio en onze organisatie."Met 4.500 medewerkers realiseert Mediahuis een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro.