NDC Mediagroep geeft in de noordelijke provincies van Nederland drie titels uit: Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad. Ook laat ze tientallen regionale nieuws- en weekbladen verschijnen. De uitgever claimt dagelijks 2 miljoen mensen te bereiken. Het bedrijf zit vanwege teruglopende abonnementen en advertentieinkomsten al enige jaren in de rode cijfers. In 2017 ging NDC nog een samenwerking aan met De Persgroep Nederland (nu DPG), waarbij die partij de advertentieverkoop aan nationale adverteerders voor de noordelijke kranten voor zijn rekening neemt.

Begin dit jaar zei NDC-directeur Pier Baarsma in een interview met de lokale omroep de voorkeur te geven aan een zelfstandig bestaan van de uitgeverij. Toch vond hij een mogelijke overname door DPG, gezien de bestaande samenwerking, aannemelijk: "DPG wil ons dolgraag overnemen. Ze hebben alles, behalve Noord-Nederland." Maar ook een koop door Mediahuis sloot hij toen al niet uit. Mediahuis is in Nederland uitgever van NRC, De Telegraaf, De Limburger, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander.

NDC Mediagroep geeft in de noordelijke provincies van Nederland drie titels uit: Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad. Ook laat ze tientallen regionale nieuws- en weekbladen verschijnen. De uitgever claimt dagelijks 2 miljoen mensen te bereiken. Het bedrijf zit vanwege teruglopende abonnementen en advertentieinkomsten al enige jaren in de rode cijfers. In 2017 ging NDC nog een samenwerking aan met De Persgroep Nederland (nu DPG), waarbij die partij de advertentieverkoop aan nationale adverteerders voor de noordelijke kranten voor zijn rekening neemt.Begin dit jaar zei NDC-directeur Pier Baarsma in een interview met de lokale omroep de voorkeur te geven aan een zelfstandig bestaan van de uitgeverij. Toch vond hij een mogelijke overname door DPG, gezien de bestaande samenwerking, aannemelijk: "DPG wil ons dolgraag overnemen. Ze hebben alles, behalve Noord-Nederland." Maar ook een koop door Mediahuis sloot hij toen al niet uit. Mediahuis is in Nederland uitgever van NRC, De Telegraaf, De Limburger, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander.