Met de oprukkende omikronvariant blijven de mondmaskers, chirurgische en de beter beschermende FFP2-maskers, alomtegenwoordig. De Belgische producent Medimundi, opgericht door Cartamundi, de Universiteit Antwerpen en machinebouwer Cloostermans, schenkt tienduizend FFP2-mondmaskers aan Kom op tegen Kanker. "De mondmaskers zullen via Kom op tegen Kanker verdeeld worden onder kankerpatiënten zodat ze optimaal beschermd het nieuwe jaar in kunnen gaan", klinkt het.

Veilig het nieuwe jaar in

Cartamundi doet ook een financiële schenking van vijfduizend euro aan Kom op tegen Kanker, specifiek voor projecten voor kinderen met kanker. "We zijn ons ervan bewust dat mensen met kanker meer dan ooit behoefte hebben aan contact met hun dierbaren", zegt David Germis, de CEO van Medimundi. "Toch hebben veel kankerpatiënten de neiging om zich af te zonderen uit vrees voor de besmettingsrisico's. We hopen dat we met deze schenking een aantal patiënten veiliger het nieuwe jaar kunnen laten ingaan."

In tegenstelling tot chirurgische mondmaskers, die enkel de mensen rondom de persoon beschermen, beschermen FFP2-maskers ook de dragers zelf. Uit recente studies blijkt dat FFP2-maskers 75 keer beter beschermen tegen virussen dan chirurgische mondmaskers dankzij de bijzondere pasvorm en de gebruikte filtermaterialen.

"Onze maskers zijn uitgerust met een hoge kwaliteitsfilter met een filtratiegraad van minimaal 98 procent, het hoogste van alle FFP2-maskers op de markt", stelt David Germis. "Ze beschermen tegen ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën en carcinogenen. Onze maskers werden getest door Vito en gecertificeerd door het Belgische Centexbel."

Met de oprukkende omikronvariant blijven de mondmaskers, chirurgische en de beter beschermende FFP2-maskers, alomtegenwoordig. De Belgische producent Medimundi, opgericht door Cartamundi, de Universiteit Antwerpen en machinebouwer Cloostermans, schenkt tienduizend FFP2-mondmaskers aan Kom op tegen Kanker. "De mondmaskers zullen via Kom op tegen Kanker verdeeld worden onder kankerpatiënten zodat ze optimaal beschermd het nieuwe jaar in kunnen gaan", klinkt het.Cartamundi doet ook een financiële schenking van vijfduizend euro aan Kom op tegen Kanker, specifiek voor projecten voor kinderen met kanker. "We zijn ons ervan bewust dat mensen met kanker meer dan ooit behoefte hebben aan contact met hun dierbaren", zegt David Germis, de CEO van Medimundi. "Toch hebben veel kankerpatiënten de neiging om zich af te zonderen uit vrees voor de besmettingsrisico's. We hopen dat we met deze schenking een aantal patiënten veiliger het nieuwe jaar kunnen laten ingaan."In tegenstelling tot chirurgische mondmaskers, die enkel de mensen rondom de persoon beschermen, beschermen FFP2-maskers ook de dragers zelf. Uit recente studies blijkt dat FFP2-maskers 75 keer beter beschermen tegen virussen dan chirurgische mondmaskers dankzij de bijzondere pasvorm en de gebruikte filtermaterialen."Onze maskers zijn uitgerust met een hoge kwaliteitsfilter met een filtratiegraad van minimaal 98 procent, het hoogste van alle FFP2-maskers op de markt", stelt David Germis. "Ze beschermen tegen ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën en carcinogenen. Onze maskers werden getest door Vito en gecertificeerd door het Belgische Centexbel."