Na rijp overleg hebben de twee Zwitserse familiebedrijven Müller Martini en Hunkeler beslist om te fuseren. Müller Martini Holding AG heeft alle aandelen van de groep Hunkeler, die in handen van de familie Hunkeler en van Crédit Mutuel Equity waren, overgenomen. De twee partijen hebben beslist om geen details over het akkoord vrij te geven.

Volgens Müller Martini worden de producten en diensten van Hunkeler alsook het evenement Hunkeler Innovationdays behouden. Müller Martini deelt ook mee dat het bedrijf de activiteiten met de afwerkingsbedrijven die momenteel een partnership met Hunkeler hebben, zal voortzetten. De site van Hunkeler in het Zwitserse Wikon en de medewerkers daar blijven ook behouden.

Müller Martini en Hunkeler staan al sinds decennia dicht bij mekaar. De samenwerking tussen de twee bedrijven gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog toen Hans Müller als ingenieur mechanica voor Hunkeler werkte vooraleer hij in 1946 zijn eigen bedrijf oprichtte: Hans Müller/Grapha. Dat de twee Zwitserse bedrijven in elkaars buurt liggen en dat ze al sinds lang een partnership op het vlak van machines en onderdelen vormen, bleek een vruchtbare voedingsbodem voor een nog nauwere samenwerking in de toekomst.

"De grafische sector evolueert voortdurend en vergt geregeld nieuwe innovaties. Door de sleutelelementen van de twee bedrijven te combineren, zoals het personeel, de knowhow en de technologie, kunnen we ons internationale klantenbestand in de toekomst nog beter helpen met innoverende oplossingen", zegt Bruno Müller, de CEO van Müller Martini.

"De fusie is een bijzonder gunstige stap voor de twee partners en voor onze gemeenschappelijke klanten omdat ze voor alle partijen aanzienlijke voordelen inhoudt", aldus Stefan en Michel Hunkeler.

Oplossingen voor de 'postpress'

Müller Martini en Hunkeler zijn gespecialiseerd in volledige afwerkingsoplossingen (van het begin tot het einde), meer bepaald in het groeisegment van de boekproductie op kleine oplagen.

Müller Martini, dat in 1946 opgericht werd, telt 1300 medewerkers in de hele wereld en produceert afwerkingssystemen zoals bind- en nietlijnen. Die systemen worden in de commerciële druk en bij de productie van boeken, brochures... ingezet.

Hunkeler werd in 1922 opgericht en heeft nu 280 mensen in dienst. Het bedrijf produceert systemen voor de pre- en postpress die veelal bij snelle, digitale printtoepassingen gebruikt worden.

Na rijp overleg hebben de twee Zwitserse familiebedrijven Müller Martini en Hunkeler beslist om te fuseren. Müller Martini Holding AG heeft alle aandelen van de groep Hunkeler, die in handen van de familie Hunkeler en van Crédit Mutuel Equity waren, overgenomen. De twee partijen hebben beslist om geen details over het akkoord vrij te geven.Volgens Müller Martini worden de producten en diensten van Hunkeler alsook het evenement Hunkeler Innovationdays behouden. Müller Martini deelt ook mee dat het bedrijf de activiteiten met de afwerkingsbedrijven die momenteel een partnership met Hunkeler hebben, zal voortzetten. De site van Hunkeler in het Zwitserse Wikon en de medewerkers daar blijven ook behouden.Müller Martini en Hunkeler staan al sinds decennia dicht bij mekaar. De samenwerking tussen de twee bedrijven gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog toen Hans Müller als ingenieur mechanica voor Hunkeler werkte vooraleer hij in 1946 zijn eigen bedrijf oprichtte: Hans Müller/Grapha. Dat de twee Zwitserse bedrijven in elkaars buurt liggen en dat ze al sinds lang een partnership op het vlak van machines en onderdelen vormen, bleek een vruchtbare voedingsbodem voor een nog nauwere samenwerking in de toekomst."De grafische sector evolueert voortdurend en vergt geregeld nieuwe innovaties. Door de sleutelelementen van de twee bedrijven te combineren, zoals het personeel, de knowhow en de technologie, kunnen we ons internationale klantenbestand in de toekomst nog beter helpen met innoverende oplossingen", zegt Bruno Müller, de CEO van Müller Martini. "De fusie is een bijzonder gunstige stap voor de twee partners en voor onze gemeenschappelijke klanten omdat ze voor alle partijen aanzienlijke voordelen inhoudt", aldus Stefan en Michel Hunkeler.Müller Martini en Hunkeler zijn gespecialiseerd in volledige afwerkingsoplossingen (van het begin tot het einde), meer bepaald in het groeisegment van de boekproductie op kleine oplagen.Müller Martini, dat in 1946 opgericht werd, telt 1300 medewerkers in de hele wereld en produceert afwerkingssystemen zoals bind- en nietlijnen. Die systemen worden in de commerciële druk en bij de productie van boeken, brochures... ingezet.Hunkeler werd in 1922 opgericht en heeft nu 280 mensen in dienst. Het bedrijf produceert systemen voor de pre- en postpress die veelal bij snelle, digitale printtoepassingen gebruikt worden.