Delphax demonstreert op zijn stand de Elan 500, die vanaf midden 2013 zou worden gecommercialiseerd. Op een formaat dat iets kleiner is dan B2 (SRA2, 45 x 64 cm), print de machine in één doorgang in duplex in zes kleuren (CMYK en twee steunkleuren, met de mogelijkheid een magnetische inkt te drukken). De Elan 500 print 500 A4-pagina's per minuut. Dat geeft 3.750 vellen SRA2 recto/verso per uur.

In het zog hiervan, kondigde Canon (Océ) de grootformaatprinter Velocity aan. De Velocity is eveneens op Memjet-technologie gebaseerd en is in staat 500 A0-prints per uur te produceren. FujiXerox toont een prototype printsysteem met een breedte van 106 cm op de stand van Caldera. Andere systemen met Memjet-technologie worden getoond op de stand van Neopost, Rapid en Xanté. Er werd tevens een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met Toshiba Tec voor apparatuur voor de kantooromgeving.

De inkjet technologie van Memjet maakt gebruik van vaste 22,3 mm brede thermische inkjetkoppen, die elk 70.000 spuitmondjes bevatten die druppeltjes van 2 picoliter spuiten.

Memjet maakt gebruik van thermische inkjetkoppen die veel sneller dan piëzo-koppen dienen vervangen te worden en daarom moeten beschouwd worden als een consumable. Navraag leerde ons dat dit moet gebeuren na een productie van ongeveer 5000 m².

Delphax demonstreert op zijn stand de Elan 500, die vanaf midden 2013 zou worden gecommercialiseerd. Op een formaat dat iets kleiner is dan B2 (SRA2, 45 x 64 cm), print de machine in één doorgang in duplex in zes kleuren (CMYK en twee steunkleuren, met de mogelijkheid een magnetische inkt te drukken). De Elan 500 print 500 A4-pagina's per minuut. Dat geeft 3.750 vellen SRA2 recto/verso per uur.In het zog hiervan, kondigde Canon (Océ) de grootformaatprinter Velocity aan. De Velocity is eveneens op Memjet-technologie gebaseerd en is in staat 500 A0-prints per uur te produceren. FujiXerox toont een prototype printsysteem met een breedte van 106 cm op de stand van Caldera. Andere systemen met Memjet-technologie worden getoond op de stand van Neopost, Rapid en Xanté. Er werd tevens een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met Toshiba Tec voor apparatuur voor de kantooromgeving.De inkjet technologie van Memjet maakt gebruik van vaste 22,3 mm brede thermische inkjetkoppen, die elk 70.000 spuitmondjes bevatten die druppeltjes van 2 picoliter spuiten.Memjet maakt gebruik van thermische inkjetkoppen die veel sneller dan piëzo-koppen dienen vervangen te worden en daarom moeten beschouwd worden als een consumable. Navraag leerde ons dat dit moet gebeuren na een productie van ongeveer 5000 m².