De paginabrede (222,8 mm) inkjetkoppen van Memjet maken met de eigen 'Waterval'-technologie hoge productiesnelheden mogelijk. Ze worden onder andere toegepast in de Océ ColorWave 900 grootformaatprinter van Canon. HP introduceerde dit jaar de PageWide XL-grootformaatserie met een nieuwe generatie van haar eigen paginabrede koppen - de HP 841 (129 mm breed). Memjet doet deze HP-printers in een onderlinge vergelijking op haar website nog af als een minderwaardige 'parodie', maar stapte intussen in Duitsland naar de rechter vanwege vermeende patentschending door HP.

Memjet beschikt over ruim 5.000 patenten om haar technologieën te beschermen. De zaak tegen HP draait om patent EP 1292451, dat 'een gelamineerde inktdistributiestructuur voor een printkop' beschrijft. De rechtbank in München stelt in haar voorlopige uitspraak Memjet in het gelijk en verbiedt HP Duitsland 'het te koop aanbieden, distribueren of importeren' van de huidige HP 841 printkoppen. Als gevolg daarvan mag ook de HP PageWide XL-serie niet in Duitsland worden verkocht.

Tegen de uitspraak is hoger beroep mogelijk.

De paginabrede (222,8 mm) inkjetkoppen van Memjet maken met de eigen 'Waterval'-technologie hoge productiesnelheden mogelijk. Ze worden onder andere toegepast in de Océ ColorWave 900 grootformaatprinter van Canon. HP introduceerde dit jaar de PageWide XL-grootformaatserie met een nieuwe generatie van haar eigen paginabrede koppen - de HP 841 (129 mm breed). Memjet doet deze HP-printers in een onderlinge vergelijking op haar website nog af als een minderwaardige 'parodie', maar stapte intussen in Duitsland naar de rechter vanwege vermeende patentschending door HP.Memjet beschikt over ruim 5.000 patenten om haar technologieën te beschermen. De zaak tegen HP draait om patent EP 1292451, dat 'een gelamineerde inktdistributiestructuur voor een printkop' beschrijft. De rechtbank in München stelt in haar voorlopige uitspraak Memjet in het gelijk en verbiedt HP Duitsland 'het te koop aanbieden, distribueren of importeren' van de huidige HP 841 printkoppen. Als gevolg daarvan mag ook de HP PageWide XL-serie niet in Duitsland worden verkocht. Tegen de uitspraak is hoger beroep mogelijk.