Na goed 1,5 jaar stop de Mengis Gruppe met de digitale printproductie van de regionale krant "Walliser Bote".

Sinds midden juni 2015 wordt de "Wallieser Bote" zesmaal per week geproduceerd op een oplage van 22.000 ex. op een combinatie van een HP T 400 digitale pers en een Manroland Foldline voor het vouwen.

Hoewel met deze techniek maar 5.700 ex. per uur van de 24 pagina's tellende krant konden worden gedrukt en de productie langzamer en duurder was als op de offsetmachine ervoor, was men toch voor het experiment gegaan. De krant zorgde voor een zekere machinebezetting en zou dankzij de flexibele Foldline als opstap gaan dienen voor de productie van vele andere kleine en gepersonaliseerde drukwerkproducten.

Alvorens te investeren in een digitaal printsysteem bekeek de Raad van Bestuur nog diverse andere opties, zoals het uitbesteden van de krantendruk. Maar de noodzaak om de krant vroeg af te sluiten en de te hoge drukproductieprijzen stonden outsourcing in de weg.

In een verklaring van het bedrijf staat: "De Raad van Bestuur besloot toen om een digitale drukmachine te gaan gebruiken. Op dat moment kon men dit zien als een duurzame investering in de toekomst. Helaas kan binnen een redelijke termijn niet aan de verwachtingen worden voldaan. Bovendien is het digitale printsysteem tijdens het drukken van de Walliser Bote niet beschikbaar op voor klanten interessante tijdstippen. De productie van de krant neemt ongeveer 4 tot 5 uur in beslag. Dit zal nu worden geoptimaliseerd".

Het drukken van de Walliser Bote zal vanaf januari 2017 worden uitbesteed. Als gevolg van de overcapaciteit bij bijna alle krantendrukkerijen in Zwitserland, zijn de financiële voorwaarden nu veel beter ", luidt het bij Mengis.

Na goed 1,5 jaar stop de Mengis Gruppe met de digitale printproductie van de regionale krant "Walliser Bote".Sinds midden juni 2015 wordt de "Wallieser Bote" zesmaal per week geproduceerd op een oplage van 22.000 ex. op een combinatie van een HP T 400 digitale pers en een Manroland Foldline voor het vouwen.Hoewel met deze techniek maar 5.700 ex. per uur van de 24 pagina's tellende krant konden worden gedrukt en de productie langzamer en duurder was als op de offsetmachine ervoor, was men toch voor het experiment gegaan. De krant zorgde voor een zekere machinebezetting en zou dankzij de flexibele Foldline als opstap gaan dienen voor de productie van vele andere kleine en gepersonaliseerde drukwerkproducten. Alvorens te investeren in een digitaal printsysteem bekeek de Raad van Bestuur nog diverse andere opties, zoals het uitbesteden van de krantendruk. Maar de noodzaak om de krant vroeg af te sluiten en de te hoge drukproductieprijzen stonden outsourcing in de weg.In een verklaring van het bedrijf staat: "De Raad van Bestuur besloot toen om een digitale drukmachine te gaan gebruiken. Op dat moment kon men dit zien als een duurzame investering in de toekomst. Helaas kan binnen een redelijke termijn niet aan de verwachtingen worden voldaan. Bovendien is het digitale printsysteem tijdens het drukken van de Walliser Bote niet beschikbaar op voor klanten interessante tijdstippen. De productie van de krant neemt ongeveer 4 tot 5 uur in beslag. Dit zal nu worden geoptimaliseerd". Het drukken van de Walliser Bote zal vanaf januari 2017 worden uitbesteed. Als gevolg van de overcapaciteit bij bijna alle krantendrukkerijen in Zwitserland, zijn de financiële voorwaarden nu veel beter ", luidt het bij Mengis.