Het merk 3D fab+print werd in oktober naar aanleiding van de grote kunststofbeurs K 2013 geïntroduceeerd. Beurzen die 3D fab + print op de voorgrond plaatsen zijn Compamed, Medica, Gifa, Metec, Thermprocess, Newcast en drupa (31 mei tot 10 juni 2016).

Messe Düsseldrof en het VDMA willen met het intitiatief, 3D printen nog meer onder de aandacht brengen van internationale waarnemers.

3D printen wordt mooie toekomstperspectieven toegedicht. Toepassingen zijn onder andere rapid prototyping, de productie van componenten voor de maakindustrie of implantaten voor de medische sector en de fabricatie van consumentengoederen. De technologie staat echter nog in zijn kinderschoenen. Vooral op het vlak van productiesnelheden zijn nog belangrijke horden te nemen.

Het merk 3D fab+print werd in oktober naar aanleiding van de grote kunststofbeurs K 2013 geïntroduceeerd. Beurzen die 3D fab + print op de voorgrond plaatsen zijn Compamed, Medica, Gifa, Metec, Thermprocess, Newcast en drupa (31 mei tot 10 juni 2016).Messe Düsseldrof en het VDMA willen met het intitiatief, 3D printen nog meer onder de aandacht brengen van internationale waarnemers.3D printen wordt mooie toekomstperspectieven toegedicht. Toepassingen zijn onder andere rapid prototyping, de productie van componenten voor de maakindustrie of implantaten voor de medische sector en de fabricatie van consumentengoederen. De technologie staat echter nog in zijn kinderschoenen. Vooral op het vlak van productiesnelheden zijn nog belangrijke horden te nemen.