Messe Düsseldorf lanceert 3D fab+print

16/12/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 15/12/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Messe Düsseldorf en VDMA (de vereniging van de Duitse machinefabrikanten), lanceren 3D fab+print. Onder deze paraplu willen alle relevante vakbeurzen in Düsseldorf de standhouders die op dit vlak actief zijn, een duidelijke identiteit geven en bij elkaar brengen.

Messe Düsseldorf lanceert 3D fab+print

Het merk 3D fab+print werd in oktober naar aanleiding van de grote kunststofbeurs K 2013 geïntroduceeerd. Beurzen die 3D fab + print op de voorgrond plaatsen zijn Compamed, Medica, Gifa, Metec, Thermprocess, Newcast en drupa (31 mei tot 10 juni 2016).

Messe Düsseldrof en het VDMA willen met het intitiatief, 3D printen nog meer onder de aandacht brengen van internationale waarnemers.

3D printen wordt mooie toekomstperspectieven toegedicht. Toepassingen zijn onder andere rapid prototyping, de productie van componenten voor de maakindustrie of implantaten voor de medische sector en de fabricatie van consumentengoederen. De technologie staat echter nog in zijn kinderschoenen. Vooral op het vlak van productiesnelheden zijn nog belangrijke horden te nemen.

Lees meer over: