De fabriek in het Finse Kemi is 's werelds grootste producent van gestreken witte topkraftliner en de producten worden wereldwijd gebruikt in golfkartonverpakkingen. Het investeringsprogramma zal de jaarlijkse productiecapaciteit van witte kraftliner verhogen tot 465.000 ton. Het grootste deel van dit volume wordt verkocht in Europa en Noord-Amerika.

Om de productiecapaciteit te verhogen zijn de kartonmachine en de afwerkingsunit gemoderniseerd en is de productie gestroomlijnd.

Naast de uitbreiding van de productiecapaciteit met 40.000 ton is er ook geïnvesteerd in de verlaging van het energieverbruik van de fabriek (-5%) en de verbetering van de waterefficiëntie (-40% per geproduceerde ton).

Als onderdeel van de investering zal de productielijn voor ongebleekte pulp van Metsä Fibre worden overgedragen aan Metsä Board. De productielijn krijgt een jaarlijkse capaciteit van 180.000 ton softwood pulp, die gebruikt zal worden in de onderste laag van de Kemi-kraftliner.

De fabriek in het Finse Kemi is 's werelds grootste producent van gestreken witte topkraftliner en de producten worden wereldwijd gebruikt in golfkartonverpakkingen. Het investeringsprogramma zal de jaarlijkse productiecapaciteit van witte kraftliner verhogen tot 465.000 ton. Het grootste deel van dit volume wordt verkocht in Europa en Noord-Amerika.Om de productiecapaciteit te verhogen zijn de kartonmachine en de afwerkingsunit gemoderniseerd en is de productie gestroomlijnd.Naast de uitbreiding van de productiecapaciteit met 40.000 ton is er ook geïnvesteerd in de verlaging van het energieverbruik van de fabriek (-5%) en de verbetering van de waterefficiëntie (-40% per geproduceerde ton).Als onderdeel van de investering zal de productielijn voor ongebleekte pulp van Metsä Fibre worden overgedragen aan Metsä Board. De productielijn krijgt een jaarlijkse capaciteit van 180.000 ton softwood pulp, die gebruikt zal worden in de onderste laag van de Kemi-kraftliner.