Na aanzienlijke herstructureringen is de Husum Mill nu een geïntegreerde fabriek voor fabricatie van pulp en karton. Het investeringsprogramma van 170 miljoen euro omvat de BM1 machine voor vouwkarton van fabrikant Valmet en verbeteringswerken in de pulpfabriek en de eigen haven van de kartonfabriek.

De capaciteit van de nieuwe machine bedraagt 400.000 ton per jaar. De productie van grafisch karton is bedoeld voor Noord- en Zuid-Amerika. De fabricatie van karton voor de food service industrie gaat wereldwijd.

In november vorig jaar kondigde Metsä Board voor Husum al een investering van 38 miljoen euro in een nieuwe extrusie coatinglijn voor beschermende barriers aan. Met die investering wil de kartonfabrikant zijn aanbod voor de food service sector verbeteren. De food service markt zal volgens prognoses tussen 2014 en 2020 jaarlijks met 3 tot 5% groeien. Food service karton wordt gebruikt voor cups voor koude en warme dranken, eetborden, take-away verpakkingen (hamburgerdoosjes, pizzadozen, lunchboxes) en voor sandwich wrappers.

Na aanzienlijke herstructureringen is de Husum Mill nu een geïntegreerde fabriek voor fabricatie van pulp en karton. Het investeringsprogramma van 170 miljoen euro omvat de BM1 machine voor vouwkarton van fabrikant Valmet en verbeteringswerken in de pulpfabriek en de eigen haven van de kartonfabriek. De capaciteit van de nieuwe machine bedraagt 400.000 ton per jaar. De productie van grafisch karton is bedoeld voor Noord- en Zuid-Amerika. De fabricatie van karton voor de food service industrie gaat wereldwijd. In november vorig jaar kondigde Metsä Board voor Husum al een investering van 38 miljoen euro in een nieuwe extrusie coatinglijn voor beschermende barriers aan. Met die investering wil de kartonfabrikant zijn aanbod voor de food service sector verbeteren. De food service markt zal volgens prognoses tussen 2014 en 2020 jaarlijks met 3 tot 5% groeien. Food service karton wordt gebruikt voor cups voor koude en warme dranken, eetborden, take-away verpakkingen (hamburgerdoosjes, pizzadozen, lunchboxes) en voor sandwich wrappers.