Het Finse Metsä Board, een onderdeel van Metsä Group, heeft de EcoVadis-score verbeterd tot 87 op 100 en behoort daarmee naar eigen zeggen tot de beste één procent van de beoordeelde bedrijven op het gebied van productie van golfkarton, paperboard en verpakkingen van papier en karton.

Fossielvrije productie

EcoVadis beoordeelt bedrijven op vier thema's. Metsä Board stond in de top één procent van de bedrijven voor Milieu, Arbeid & Mensenrechten en Duurzaam Inkopen en in de top zeven procent voor Ethiek. Voor het eerst scoorde het Finse bedrijf de volle 100 op 100 voor het onderdeel Milieu.

"Bij Metsä Board is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze strategie en dagelijkse werkzaamheden - nu en in de toekomst. Het bereiken van de volle honderd-score in de sectie Milieu en de Leader-status in de beoordeling van het koolstofbeheer erkent onze reis naar fossielvrije productie en producten tegen het einde van 2030", zegt Mika Joukio, de CEO van Metsä Board.

EcoVadis hanteert een platform dat bedrijven in staat stelt de milieu- en sociale prestaties van hun leveranciers op wereldwijde basis te beoordelen. De gebruikte methodologie en criteria zijn in overeenstemming met de internationale normen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), waaronder het Global Reporting Initiative (GRI), UN Global Compact en ISO 26000.

Het Finse Metsä Board, een onderdeel van Metsä Group, heeft de EcoVadis-score verbeterd tot 87 op 100 en behoort daarmee naar eigen zeggen tot de beste één procent van de beoordeelde bedrijven op het gebied van productie van golfkarton, paperboard en verpakkingen van papier en karton.EcoVadis beoordeelt bedrijven op vier thema's. Metsä Board stond in de top één procent van de bedrijven voor Milieu, Arbeid & Mensenrechten en Duurzaam Inkopen en in de top zeven procent voor Ethiek. Voor het eerst scoorde het Finse bedrijf de volle 100 op 100 voor het onderdeel Milieu."Bij Metsä Board is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze strategie en dagelijkse werkzaamheden - nu en in de toekomst. Het bereiken van de volle honderd-score in de sectie Milieu en de Leader-status in de beoordeling van het koolstofbeheer erkent onze reis naar fossielvrije productie en producten tegen het einde van 2030", zegt Mika Joukio, de CEO van Metsä Board.EcoVadis hanteert een platform dat bedrijven in staat stelt de milieu- en sociale prestaties van hun leveranciers op wereldwijde basis te beoordelen. De gebruikte methodologie en criteria zijn in overeenstemming met de internationale normen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), waaronder het Global Reporting Initiative (GRI), UN Global Compact en ISO 26000.