Om de huidige vouwkartoncapaciteit uit te breiden, zijn de gedetailleerde engineering en de civiele werken in de Husum-fabriek al enkele maanden aan de gang. De kartonmachine wordt met 54 meter verlengd, waardoor ook de kelder van de machinehal moet worden uitgebreid. "We hebben binnenin de fabriek een nieuw gebouw opgetrokken om de omvangrijke civiele sloopwerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren en tegelijkertijd de productie op BM1 te kunnen voortzetten", zegt Håkan Jonsson, project director.

Husum is een geïntegreerde productielocatie en de lopende vernieuwing van de pulpfabriek moet de productie-efficiëntie en de milieuprestaties van de fabriek verder verbeteren.

Simulatie en 3D-modellen

De uitbreiding van de vouwkartonmachine is gepland met behulp van simulatie en 3D-modellen. De droogzone van de kartonmachine zal worden vernieuwd en de behandeling van de rollen zal volledig worden geautomatiseerd. Ook de infrastructuur wordt op verschillende punten verbeterd om een vlot verloop van de werkzaamheden op de site mogelijk te maken. Alle belangrijke machines voor het project zijn aangekocht, Valmet is de belangrijkste machineleverancier.

De Metsä Board projectorganisatie omvat nu 24 mensen en daarnaast zijn er nog enkele personen die parttime aan het project werken. "Later zullen meer mensen worden ingezet voor installatiebeheer en inbedrijfstelling. Er zijn momenteel ongeveer dertig aannemers ter plaatse aan het werk, hoofdzakelijk in de civiele werken", klikt het.

Volautomatische verwerking

"De volautomatische verwerking van de rollen is indrukwekkend en zal een vlotte productiestroom mogelijk maken. We hebben een simulatie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen knelpunten in het systeem zijn ingebouwd. De operatoren zullen zich kunnen concentreren op de machineprestaties en de kwaliteit van het karton", stelt Håkan Jonsson.

De opstart van de vernieuwde kartonmachine is gepland voor het najaar van 2023 en de volledige productiecapaciteit zal naar schatting eind 2025 worden bereikt.

Om de huidige vouwkartoncapaciteit uit te breiden, zijn de gedetailleerde engineering en de civiele werken in de Husum-fabriek al enkele maanden aan de gang. De kartonmachine wordt met 54 meter verlengd, waardoor ook de kelder van de machinehal moet worden uitgebreid. "We hebben binnenin de fabriek een nieuw gebouw opgetrokken om de omvangrijke civiele sloopwerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren en tegelijkertijd de productie op BM1 te kunnen voortzetten", zegt Håkan Jonsson, project director.Husum is een geïntegreerde productielocatie en de lopende vernieuwing van de pulpfabriek moet de productie-efficiëntie en de milieuprestaties van de fabriek verder verbeteren.De uitbreiding van de vouwkartonmachine is gepland met behulp van simulatie en 3D-modellen. De droogzone van de kartonmachine zal worden vernieuwd en de behandeling van de rollen zal volledig worden geautomatiseerd. Ook de infrastructuur wordt op verschillende punten verbeterd om een vlot verloop van de werkzaamheden op de site mogelijk te maken. Alle belangrijke machines voor het project zijn aangekocht, Valmet is de belangrijkste machineleverancier.De Metsä Board projectorganisatie omvat nu 24 mensen en daarnaast zijn er nog enkele personen die parttime aan het project werken. "Later zullen meer mensen worden ingezet voor installatiebeheer en inbedrijfstelling. Er zijn momenteel ongeveer dertig aannemers ter plaatse aan het werk, hoofdzakelijk in de civiele werken", klikt het."De volautomatische verwerking van de rollen is indrukwekkend en zal een vlotte productiestroom mogelijk maken. We hebben een simulatie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen knelpunten in het systeem zijn ingebouwd. De operatoren zullen zich kunnen concentreren op de machineprestaties en de kwaliteit van het karton", stelt Håkan Jonsson.De opstart van de vernieuwde kartonmachine is gepland voor het najaar van 2023 en de volledige productiecapaciteit zal naar schatting eind 2025 worden bereikt.