Metsä Board wint "Carton of the Year" Award

19/09/16 om 00:10 - Bijgewerkt om 09:21

A&R Carton Graz heeft de award voor de kartonverpakking van het jaar gewonnen. Die is gemaakt uit het Carta Solida vouwkarton van Metsä Board.

Metsä Board wint "Carton of the Year" Award

Drie verpakkingen, gemaakt van Metsä Board vouwkarton, hebben een Pro Carton ECMA Award 2016 in de wacht gesleept, waaronder de Carton of the Year Award. Metsä Board viel ook in de prijzen in de categorieën Food en Beauty & Cosmetics. De kartonverpakking van het jaar was een opdracht van merkeigenaar Von Erl voor een eCigarette product.

Het parfumdoosje voor het Reload-concept (www.byreload.com) van het Nederlandse kartonnagebedrijf Snel en het Belgische ontwerpbureau Kasper, werd winnaar in de categorie "Volume Markets".

Pro Carton ECMA Awards vierde dit jaar haar 20e verjaardag en is tot op heden de meest prestigieuze Europese prijs voor kartonverpakkingen. De jury speurt naar excellentie in design, convenience en merkcommunicatie en focust op de belangrijke rol van vouwkarton als een duurzaam verpakkingsmateriaal. De editie 2016 was goed voor een recordaantal inzendingen.

Het Award Gala vond plaats op 15 september in Antibes/Juan-les-Pins, Frankrijk.

Lees meer over: