"Plastic is overal, en hoewel het in de toekomst een rol zal blijven spelen, zijn er talloze eindtoepassingen waarbij we een hernieuwbaar en recycleerbaar bioproduct kunnen gebruiken in plaats van plastic", zegt Tarja Heikkilä, Product manager bij Metsä Groups innovatiebedrijf Metsä Spring.

Hernieuwbaar en duurzaam geteeld Fins hout is de belangrijkste grondstof voor de Muoto 3D vezelverpakking. De verpakking wordt gemaakt van natte houtvezelpulp in Äänekoski, in de gezamenlijke demofabriek van Metsä Group en Valmet.

Nieuwe 3D-technologie

"Muoto 3D vezelverpakkingen kunnen op vele manieren worden gevormd: ze worden in hun uiteindelijke vorm geperst met behulp van een nieuwe 3D-technologie waarmee ronde, complexe vormen kunnen worden geproduceerd die bekend zijn uit de kunststofindustrie. Het is ook geschikt voor het maken van lichte maar stijve verpakkingsstructuren met goede beschermende eigenschappen", zegt Heikkilä.

Het eindresultaat is een zuivere en veilige Muoto 3D vezelverpakkingsoplossing in verschillende maten en vormen, afgestemd op het eindgebruik en een duurzaam alternatief voor verschillende soorten verpakkingen.

Volgens Heikkilä bevindt Muoto zich nu in een demonstratiefase, wat betekent dat het potentieel ervan op de markt wordt getest - een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Fiskars Group, een producent van duurzaam gereedschap.

"Plastic is overal, en hoewel het in de toekomst een rol zal blijven spelen, zijn er talloze eindtoepassingen waarbij we een hernieuwbaar en recycleerbaar bioproduct kunnen gebruiken in plaats van plastic", zegt Tarja Heikkilä, Product manager bij Metsä Groups innovatiebedrijf Metsä Spring.Hernieuwbaar en duurzaam geteeld Fins hout is de belangrijkste grondstof voor de Muoto 3D vezelverpakking. De verpakking wordt gemaakt van natte houtvezelpulp in Äänekoski, in de gezamenlijke demofabriek van Metsä Group en Valmet."Muoto 3D vezelverpakkingen kunnen op vele manieren worden gevormd: ze worden in hun uiteindelijke vorm geperst met behulp van een nieuwe 3D-technologie waarmee ronde, complexe vormen kunnen worden geproduceerd die bekend zijn uit de kunststofindustrie. Het is ook geschikt voor het maken van lichte maar stijve verpakkingsstructuren met goede beschermende eigenschappen", zegt Heikkilä.Het eindresultaat is een zuivere en veilige Muoto 3D vezelverpakkingsoplossing in verschillende maten en vormen, afgestemd op het eindgebruik en een duurzaam alternatief voor verschillende soorten verpakkingen.Volgens Heikkilä bevindt Muoto zich nu in een demonstratiefase, wat betekent dat het potentieel ervan op de markt wordt getest - een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Fiskars Group, een producent van duurzaam gereedschap.