MGI koopt Ceradrop

30/09/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 29/09/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

MGI, de Franse fabrikant van digitale drukpersen, heeft het eveneens Franse Ceradrop gekocht. Ceradrop is gespecialiseerd in het ontwerpen en verkopen van inkjetsystemen voor de markten van de gedrukte elektronica.

MGI koopt Ceradrop

Ceradrop werd in 2006 opgericht door medewerkers van het CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique). Het is gevestigd in Limoges. Het maakt inkjetsystemen voor het printen van 2D- en 3D-keramische en organische elektronische componenten zoals antennes, OLED displays, elektronische chipkaarten, zonnecellen, RFID tags, geprinte batterijen en biomedische sensoren. Deze componenten kunnen worden geprint op een groot aantal materialen zoals glas, metalen, polymeren, kunststoffen, papier, enz.

MGI is bekend van zijn Meteor digitale persen die worden verdeeld door Igepa Belux, en waarmee op een brede waaier van media (papier, plastic, enveloppen) kan worden geprint tot een lengte van 102 cm. MGI brengt ook de Jetvarnish 3D op de markt, een machine voor het spuiten van UV-inkjetvernis.

Lees meer over: