Deze nieuwe investeringen maken onderdeel uit van een volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces. 'Er komen bij dit proces geen mensenhanden meer aan te pas', zegt directeur / eigenaar Leon van Nunen. 'De platen worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, via een rolband naar de transportkarren gevoerd. De belichte platen worden automatisch per drukpers gesorteerd en afgelegd. De trolleys met platen hoeven alleen nog maar naar de persen gereden te worden. Op dit moment zijn er twee belichtingsstations met palletlader operationeel. Straks, als wij volledig vanuit Wildert in België naar Etten-Leur zijn verhuisd, beschikken we over vier plaatbelichters. Dan zijn we in staat om 230 platen per uur te produceren. Dat is nodig om onze drie Heidelberg 70x100 persen van offsetplaten te voorzien, zodat deze nonstop drukwerk kunnen produceren.'

Leon van Nunen: 'Voordat we onze CTP afdeling hebben geautomatiseerd, hebben we het plaatbelichtingsproces in een proefopstelling uitgebreid getest. Al snel bleek dat we daardoor nog efficiënter platen konden belichten. Micron Media leverde de nieuwe Cron belichters en heeft voor ons het totale nieuwe systeem - van invoer tot en met afleg - ingericht. Eerder al waren we overgestapt op thermische en conventionele CTP platen van het merk Blackwood. De platen die in China worden geproduceerd, worden op pallets met een inhoud van 1.500 stuks geleverd.'

De geautomatiseerde CTP afdeling bij Control Media is de eerste met Cron plaatbelichters. 'We zijn er natuurlijk heel trots op dat Control Media voor Micron Media als CTP kennispartner en voor onze totaaloplossing, inclusief Blackwood platen, gekozen heeft', zegt directeur Frank van Deursen. 'Als 'part of the deal' mogen wij demonstraties en CTP workshops in Etten-Leur verzorgen. Dat gaan we ook doen. ' Micron Media is een zelfstandige werkmaatschappij binnen de AtéCé Graphic Products groep.

Foto: Frank van Deursen (Micron Media) geeft wijzend uitleg over het geautomatiseerde plaatbelichtingsproces bij Control Media. (vlnr) Patrick Kleijer (AtéCé), Herman Gerdes (SMG), Richard Kampert (Kampert Nauta), Dries Eefting (Cimpres) en Charles van Elst (Kampert Nauta).

Deze nieuwe investeringen maken onderdeel uit van een volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces. 'Er komen bij dit proces geen mensenhanden meer aan te pas', zegt directeur / eigenaar Leon van Nunen. 'De platen worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, via een rolband naar de transportkarren gevoerd. De belichte platen worden automatisch per drukpers gesorteerd en afgelegd. De trolleys met platen hoeven alleen nog maar naar de persen gereden te worden. Op dit moment zijn er twee belichtingsstations met palletlader operationeel. Straks, als wij volledig vanuit Wildert in België naar Etten-Leur zijn verhuisd, beschikken we over vier plaatbelichters. Dan zijn we in staat om 230 platen per uur te produceren. Dat is nodig om onze drie Heidelberg 70x100 persen van offsetplaten te voorzien, zodat deze nonstop drukwerk kunnen produceren.'Leon van Nunen: 'Voordat we onze CTP afdeling hebben geautomatiseerd, hebben we het plaatbelichtingsproces in een proefopstelling uitgebreid getest. Al snel bleek dat we daardoor nog efficiënter platen konden belichten. Micron Media leverde de nieuwe Cron belichters en heeft voor ons het totale nieuwe systeem - van invoer tot en met afleg - ingericht. Eerder al waren we overgestapt op thermische en conventionele CTP platen van het merk Blackwood. De platen die in China worden geproduceerd, worden op pallets met een inhoud van 1.500 stuks geleverd.'De geautomatiseerde CTP afdeling bij Control Media is de eerste met Cron plaatbelichters. 'We zijn er natuurlijk heel trots op dat Control Media voor Micron Media als CTP kennispartner en voor onze totaaloplossing, inclusief Blackwood platen, gekozen heeft', zegt directeur Frank van Deursen. 'Als 'part of the deal' mogen wij demonstraties en CTP workshops in Etten-Leur verzorgen. Dat gaan we ook doen. ' Micron Media is een zelfstandige werkmaatschappij binnen de AtéCé Graphic Products groep.Foto: Frank van Deursen (Micron Media) geeft wijzend uitleg over het geautomatiseerde plaatbelichtingsproces bij Control Media. (vlnr) Patrick Kleijer (AtéCé), Herman Gerdes (SMG), Richard Kampert (Kampert Nauta), Dries Eefting (Cimpres) en Charles van Elst (Kampert Nauta).