Micron Media installeert bij Control Media een nieuwe Cron plaatbelichter

11/09/17 om 08:06 - Bijgewerkt om 09:09

Control Media heeft onlangs een nieuwe Cron plaatbelichter aangeschaft. "Die staat nu nog opgesteld in onze vestiging in het Belgische Wildert, maar verhuist binnenkort mee naar Etten-Leur (NL), waar wij een pand met 9.000 m2 productieruimte betrekken", zegt directeur Leon van Nunen.

Micron Media installeert bij Control Media een nieuwe Cron plaatbelichter

© Beeld: Giuseppe Toppers | Danto

"De komst van de nieuwe plaatbelichter betekent een uitbreiding van twee naar drie belichters. Het aantal platen dat wij verwerken, groeit al jaren op rij en ik zie daar voorlopig geen verandering in komen. Daarom hebben wij enige tijd geleden nog eens kritisch gekeken naar mogelijkheden om dat proces nog efficiënter in te richten. Daar is een Cron proefopstelling uitgekomen en dat beviel prima. We verwerken op het nieuwe systeem conventionele platen van het merk Blackwood."

Micron Media is in 2014 opgericht vanuit de visie dat het veranderende grafische landschap en de toenemende prijsdruk ook kansen biedt. Medeoprichter is Frank van Deursen. Micron Media heeft in Nederland de exclusieve verkooprechten van Cron CTP oplossingen en Blackwood offsetplaten. Daarnaast is Micron Media hoofddealer van Mitsubitshi offsetplaten en totaalleverancier van grafische gebruiksmaterialen zoals rubberdoeken, drukinkten, wasdoekrollen en perschemicaliën.

Op de foto: Frank van Deursen van Micron Media (links) en Leon van Nunen van Control Media