Tetra Pak wil tegen 2030 alle plastic in haar verpakkingen - vorig jaar produceerde het bedrijf 189 miljard voedsel- en drankverpakkingen - vervangen door hernieuwbaar of recycleerbaar plastic. In haar vorige week gepresenteerde Duurzaamheidsrapport stelt het bedrijf te streven naar verpakkingen die volledig recycleerbaar zijn. Het begin is er: "In 2018 hebben we een half miljard volledig hernieuwbare verpakkingen op de markt gebracht."

De industriële productie van papieren rietjes wordt zo snel mogelijk opgestart: "In 2019 gaan de eerste testen op de markt van start." Naast deze miljoeneninvestering wordt er de komende drie jaar ook 50 miljoen uitgetrokken voor de ontwikkeling van aan de verpakking verbonden doppen. De plannen van Tetra Pak sluiten aan op het besluit van het Europees Parlement om vanaf 2021 eenmalig te gebruiken plastics, zoals rietjes en wattenstaafjes, te verbieden en ook de losse doppen-problematiek aan te pakken.

Tetra Pak wil tegen 2030 alle plastic in haar verpakkingen - vorig jaar produceerde het bedrijf 189 miljard voedsel- en drankverpakkingen - vervangen door hernieuwbaar of recycleerbaar plastic. In haar vorige week gepresenteerde Duurzaamheidsrapport stelt het bedrijf te streven naar verpakkingen die volledig recycleerbaar zijn. Het begin is er: "In 2018 hebben we een half miljard volledig hernieuwbare verpakkingen op de markt gebracht."De industriële productie van papieren rietjes wordt zo snel mogelijk opgestart: "In 2019 gaan de eerste testen op de markt van start." Naast deze miljoeneninvestering wordt er de komende drie jaar ook 50 miljoen uitgetrokken voor de ontwikkeling van aan de verpakking verbonden doppen. De plannen van Tetra Pak sluiten aan op het besluit van het Europees Parlement om vanaf 2021 eenmalig te gebruiken plastics, zoals rietjes en wattenstaafjes, te verbieden en ook de losse doppen-problematiek aan te pakken.