Volgens de Duitse branchevereniging van boekhandelaren is de industrie door de lockdown 'hard geraakt': "Uitgevers moesten nieuwe titels uitstellen of zelfs annuleren vanwege het wegvallen van hun centrale verkoopkanalen - de boekhandels. Met het vooruitzicht op financiering kunnen boekhandels en uitgevers aankomende projecten initiëren en investeren in de toekomst."

Boekhandelaren kunnen tot maximaal 7.500 euro steun krijgen voor onder andere het starten of moderniseren van een webshop en website, de aanschaf van hardware zoals PC's en webcams, of de creatie van professionele digitale marketingmaterialen. Uitgevers kunnen per nieuwe titel eveneens maximaal 7.500 euro uit het fonds ontvangen als tegemoetkoming in de drukkosten (papier, inkt, binden) en productiekosten (ontwerp, opmaak, redactie, etc.). Het fonds is sinds 1 september beschikbaar.

Volgens de Duitse branchevereniging van boekhandelaren is de industrie door de lockdown 'hard geraakt': "Uitgevers moesten nieuwe titels uitstellen of zelfs annuleren vanwege het wegvallen van hun centrale verkoopkanalen - de boekhandels. Met het vooruitzicht op financiering kunnen boekhandels en uitgevers aankomende projecten initiëren en investeren in de toekomst."Boekhandelaren kunnen tot maximaal 7.500 euro steun krijgen voor onder andere het starten of moderniseren van een webshop en website, de aanschaf van hardware zoals PC's en webcams, of de creatie van professionele digitale marketingmaterialen. Uitgevers kunnen per nieuwe titel eveneens maximaal 7.500 euro uit het fonds ontvangen als tegemoetkoming in de drukkosten (papier, inkt, binden) en productiekosten (ontwerp, opmaak, redactie, etc.). Het fonds is sinds 1 september beschikbaar.