Het bedrijf, een van de grootste leveranciers van flexoplaten in Europa en Afrika, heeft ook de Esko Flexo Engine automatiseringsoplossing geïntroduceerd in andere vestigingen in België, Frankrijk, Zweden en Polen. De nieuwe investeringen in Esko-apparatuur volgen op een eerste investering in 2022. Toen was Miller Graphics het eerste bedrijf dat het plaatproductieproces volledig automatiseerde voor de Franse en Zweedse markt.

Duurzaamheidsdoelstellingen

"Sinds we de Esko CDI Crystal 5080 XPS met plaatbehandelaar en automatisering hebben geïnstalleerd op twee locaties in Zweden en Frankrijk, bereiken we consistent hoogwaardige resultaten en een zeer stabiele productieomgeving", zegt Philippe Bataille, de president van Miller Graphics Group. Bataille wijst ook op een meer duurzaam plaatproductieproces met LED in plaats van kwiklampen. "Bovendien zal de implementatie van de Esko Flexo Engine-oplossing ook ons oplosmiddelenverbruik verminderen en bijdragen aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen", duidt de topman.

De XPS Crystal in de Franse productievestiging in Limoges.
Het bedrijf, een van de grootste leveranciers van flexoplaten in Europa en Afrika, heeft ook de Esko Flexo Engine automatiseringsoplossing geïntroduceerd in andere vestigingen in België, Frankrijk, Zweden en Polen. De nieuwe investeringen in Esko-apparatuur volgen op een eerste investering in 2022. Toen was Miller Graphics het eerste bedrijf dat het plaatproductieproces volledig automatiseerde voor de Franse en Zweedse markt."Sinds we de Esko CDI Crystal 5080 XPS met plaatbehandelaar en automatisering hebben geïnstalleerd op twee locaties in Zweden en Frankrijk, bereiken we consistent hoogwaardige resultaten en een zeer stabiele productieomgeving", zegt Philippe Bataille, de president van Miller Graphics Group. Bataille wijst ook op een meer duurzaam plaatproductieproces met LED in plaats van kwiklampen. "Bovendien zal de implementatie van de Esko Flexo Engine-oplossing ook ons oplosmiddelenverbruik verminderen en bijdragen aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen", duidt de topman.