Voor Mimaki is het een première: het bedrijf komt voor het eerst met een DTF-inkjetprinter op de markt, de TxF150-75 die van een thermisch overdrachtprocéde gebruik maakt. De printer is ontworpen om gepersonaliseerde, hoogwaardige promotieartikelen en sportkledij te bedrukken, en beleeft zijn EMEA-debuut op de beurs Printwear & Promotion Live in het Verenigd Koninkrijk (26-28 februari 2023). De machine zal vanaf april 2023 te koop zijn.

Eenvoudig en zuinig procedé

"DTF-printing biedt een eenvoudig en betaalbaar proces voor het decoreren van kleding, meestal T-shirts. Het ontwerp wordt eerst rechtstreeks op een speciale transferfolie gedrukt, die met smeltpoeder wordt bestrooid. Na verhitting en droging is de transferfolie klaar en kan het met een hittepers op de stof worden aangebracht", legt Mimaki uit. Goed om weten is dat Mimaki alleen de DTF-printer aanbiedt, zonder een geïntegreerd systeem om het poeder aan te brengen. Dat kan manueel aangebracht worden en met een warmtepers verwarmd.

Bewezen basistechnologie

De printer TxF150-75 is gebaseerd op de bestaande 150-serie, een van de best verkopende modellen in het aanbod van Mimaki. De nieuwe TxF150-75 speelt volgens het bedrijf in op de vraag van de markt naar een betrouwbare en stabiele DTF-technologie. "Het ingebouwde inktcirculatiesysteem en het ontwerp van de ontgaste inktpakken voorkomen veel DTF-problemen zoals slechte inktafgifte en witte inkt verstopping", legt de Japanse fabrikant uit. "Deze kerntechnologieën, die ook de nozzlecontrole-eenheid en het nozzleherstelsysteem omvatten, zorgen ervoor dat de processen efficiënt worden uitgevoerd met minimale tussenkomst."

Volgens Mark Sollman, sr. product manager EMEA bij Mimaki Europe, is het bedrukken van kledingstukken een populaire en dynamische sector. De nieuwe DTF-printer neemt een plaats in naast de al bestaande inkjet- en sublimatiesystemen van de fabrikant. "We zagen welke impact de DTF-technologie de afgelopen jaren op de industrie heeft gehad door zijn voordelen. DTF vermijdt namelijk het tijdrovende proces van het maken van platen bij zeefdruk en het vereiste wieden bij traditionele vinyl hittetransfer. De technologie zorgt voor levendige ontwerpen dankzij de full colour printmogelijkheden."

De DTF-druk maakt schitterende kleuren mogelijk, zelfs op donker gekleurde stoffen.

Nieuwe DTF-inkten met OEKO-TEX-certificaat

Voor zijn eerste stappen in dit nieuwe segment heeft Mimaki ook een eigen gamma pigmentinkten op waterbasis (PHT50) samengesteld, speciaal voor de DTF-techniek. Mimaki deelt mee dat die inkten vanaf maart 2023 het certificaat OEKO-TEX Eco Passport zullen hebben. Dat garandeert dat ze aan de veiligheids- en milieunormen voldoen.

In tegenstelling tot de thermische sublimatiedruk kan de DTF-technologie uiteenlopende dragers bedrukken (polyester, katoen, stoffen in gemengde vezels ...), alsook stoffen in lichte en donkere kleuren.

De printer TxF150-75 wordt geleverd in combinatie met de software RasterLink7 RIP van Mimaki. Die geeft de gebruiker een overzicht van de productie en stelt hem in staat om het volledige proces, van het ontwerp tot het eindproduct, te rationaliseren.

Voor Mimaki is het een première: het bedrijf komt voor het eerst met een DTF-inkjetprinter op de markt, de TxF150-75 die van een thermisch overdrachtprocéde gebruik maakt. De printer is ontworpen om gepersonaliseerde, hoogwaardige promotieartikelen en sportkledij te bedrukken, en beleeft zijn EMEA-debuut op de beurs Printwear & Promotion Live in het Verenigd Koninkrijk (26-28 februari 2023). De machine zal vanaf april 2023 te koop zijn."DTF-printing biedt een eenvoudig en betaalbaar proces voor het decoreren van kleding, meestal T-shirts. Het ontwerp wordt eerst rechtstreeks op een speciale transferfolie gedrukt, die met smeltpoeder wordt bestrooid. Na verhitting en droging is de transferfolie klaar en kan het met een hittepers op de stof worden aangebracht", legt Mimaki uit. Goed om weten is dat Mimaki alleen de DTF-printer aanbiedt, zonder een geïntegreerd systeem om het poeder aan te brengen. Dat kan manueel aangebracht worden en met een warmtepers verwarmd.De printer TxF150-75 is gebaseerd op de bestaande 150-serie, een van de best verkopende modellen in het aanbod van Mimaki. De nieuwe TxF150-75 speelt volgens het bedrijf in op de vraag van de markt naar een betrouwbare en stabiele DTF-technologie. "Het ingebouwde inktcirculatiesysteem en het ontwerp van de ontgaste inktpakken voorkomen veel DTF-problemen zoals slechte inktafgifte en witte inkt verstopping", legt de Japanse fabrikant uit. "Deze kerntechnologieën, die ook de nozzlecontrole-eenheid en het nozzleherstelsysteem omvatten, zorgen ervoor dat de processen efficiënt worden uitgevoerd met minimale tussenkomst." Volgens Mark Sollman, sr. product manager EMEA bij Mimaki Europe, is het bedrukken van kledingstukken een populaire en dynamische sector. De nieuwe DTF-printer neemt een plaats in naast de al bestaande inkjet- en sublimatiesystemen van de fabrikant. "We zagen welke impact de DTF-technologie de afgelopen jaren op de industrie heeft gehad door zijn voordelen. DTF vermijdt namelijk het tijdrovende proces van het maken van platen bij zeefdruk en het vereiste wieden bij traditionele vinyl hittetransfer. De technologie zorgt voor levendige ontwerpen dankzij de full colour printmogelijkheden." Voor zijn eerste stappen in dit nieuwe segment heeft Mimaki ook een eigen gamma pigmentinkten op waterbasis (PHT50) samengesteld, speciaal voor de DTF-techniek. Mimaki deelt mee dat die inkten vanaf maart 2023 het certificaat OEKO-TEX Eco Passport zullen hebben. Dat garandeert dat ze aan de veiligheids- en milieunormen voldoen.In tegenstelling tot de thermische sublimatiedruk kan de DTF-technologie uiteenlopende dragers bedrukken (polyester, katoen, stoffen in gemengde vezels ...), alsook stoffen in lichte en donkere kleuren.De printer TxF150-75 wordt geleverd in combinatie met de software RasterLink7 RIP van Mimaki. Die geeft de gebruiker een overzicht van de productie en stelt hem in staat om het volledige proces, van het ontwerp tot het eindproduct, te rationaliseren.