Mimaki is een pionier op het vlak van UV-inkjetprinters. In 2004 reeds lanceerde de Japanse producent 's werelds eerste UV-printer met witte inkt. ""Als gevolg van de dringende behoefte om duurzamer te zijn en de recente druk als gevolg van stijgende energieprijzen is in de hele industrie de vraag versneld om UV-technologie te gebruiken", zegt Arjen Evertse, general manager sales bij Mimaki Europe. "UV-druk vereist aanzienlijk minder energie tijdens het hele drukproces dan andere technologieën, niet in het minst omdat UV-LED-inkten onmiddellijk uitharden. Dit verbetert niet alleen de impact van de printer op het milieu, maar bespaart ook op productiekosten en levertijden."

Geïntegreerde printer en snijplotter

Mimaki heeft een nieuw model toegevoegd aan de 330-serie UV-inkjetprinters. De UCJV330-160 inkjetprinter en snijplotter haalt een snelheid van 28 m²/u in een vierkleurenconfiguratie of 18 m²/u met witte en/of heldere inkt. De hoge snelheden gaan volgens de producent niet ten koste van de beeldkwaliteit. "Dit is te danken aan Mimaki's nieuw ontwikkelde inktejectietechnologie die kleuronregelmatigheden vermindert in gebieden met een hoge dichtheid, zelfs in de high-speed outputmodus", klinkt het. Verder kan de UCJV330-160 automatisch omschakelen van de print- naar de snijmodus. De machine beschikt ook over Mimaki's ID Cut functie, die geïntegreerde print-en-snijbewerkingen mogelijk maakt door automatisch snijgegevens op te halen via een barcode.

Energiezuinig instapmodel

Het minimale stroomverbruik van 0,5 kW valt op bij het instapmodel UJV100-160Plus. De nieuwe inktbesparingsfunctie die aan de printer is toegevoegd, vermindert het inktverbruik tot vijftig procent met behoud van de kleurbalans van het geprinte ontwerp. Inktreductieniveaus kunnen worden gewijzigd en ingesteld door de operator met behulp van RasterLink7 software.

De 'pull-back printfunctie' in deze nieuwe printer trekt het bedrukte substraat terug om tot 3-laags printen mogelijk te maken. Met deze printfunctie kan de gebruiker wit op kleur, kleur op wit of wit op kleur op transparant printen, wat meer flexibiliteit geeft om een breed scala aan toepassingen aan te bieden.

Het instapmodel UJV100-160Plus heeft een minimaal stroomverbruik van 0,5 kW.
Mimaki is een pionier op het vlak van UV-inkjetprinters. In 2004 reeds lanceerde de Japanse producent 's werelds eerste UV-printer met witte inkt. ""Als gevolg van de dringende behoefte om duurzamer te zijn en de recente druk als gevolg van stijgende energieprijzen is in de hele industrie de vraag versneld om UV-technologie te gebruiken", zegt Arjen Evertse, general manager sales bij Mimaki Europe. "UV-druk vereist aanzienlijk minder energie tijdens het hele drukproces dan andere technologieën, niet in het minst omdat UV-LED-inkten onmiddellijk uitharden. Dit verbetert niet alleen de impact van de printer op het milieu, maar bespaart ook op productiekosten en levertijden."Mimaki heeft een nieuw model toegevoegd aan de 330-serie UV-inkjetprinters. De UCJV330-160 inkjetprinter en snijplotter haalt een snelheid van 28 m²/u in een vierkleurenconfiguratie of 18 m²/u met witte en/of heldere inkt. De hoge snelheden gaan volgens de producent niet ten koste van de beeldkwaliteit. "Dit is te danken aan Mimaki's nieuw ontwikkelde inktejectietechnologie die kleuronregelmatigheden vermindert in gebieden met een hoge dichtheid, zelfs in de high-speed outputmodus", klinkt het. Verder kan de UCJV330-160 automatisch omschakelen van de print- naar de snijmodus. De machine beschikt ook over Mimaki's ID Cut functie, die geïntegreerde print-en-snijbewerkingen mogelijk maakt door automatisch snijgegevens op te halen via een barcode.Het minimale stroomverbruik van 0,5 kW valt op bij het instapmodel UJV100-160Plus. De nieuwe inktbesparingsfunctie die aan de printer is toegevoegd, vermindert het inktverbruik tot vijftig procent met behoud van de kleurbalans van het geprinte ontwerp. Inktreductieniveaus kunnen worden gewijzigd en ingesteld door de operator met behulp van RasterLink7 software.De 'pull-back printfunctie' in deze nieuwe printer trekt het bedrukte substraat terug om tot 3-laags printen mogelijk te maken. Met deze printfunctie kan de gebruiker wit op kleur, kleur op wit of wit op kleur op transparant printen, wat meer flexibiliteit geeft om een breed scala aan toepassingen aan te bieden.