Eerder dit jaar betrad Mimaki de DTF-markt met de TxF150-75. De vraag naar dit systeem bleek volgens Mimaki groter dan verwacht, waardoor de fabrikant de productiecapaciteit heeft verhoogd om de beschikbaarheid van de printer te verzekeren.

"De TxF300-75 biedt een nog hogere productiviteit", zegt Arjen Evertse, General Sales manager van Mimaki Europe. "Het nieuwe systeem biedt dezelfde innovatieve breedte van 80 cm, die werd geïntroduceerd met onze eerste DTF-printer. Hiermee kunnen klanten efficiënter afdrukken."

Lagere milieu-impact

De betrouwbaarheid van de Mimaki DTF-printerserie is volgens de fabrikant te danken aan het ingebouwde inktcirculatiesysteem. Dit voorkomt verstopping van witte inkt en zorgt voor een ontgast inktpakket, wat de kans op slechte inktuitworp verkleint. De nieuwe printer bevat verder de standaardfuncties van Mimaki, waaronder NCU (Nozzle Check Unit) en NRS (Nozzle Recovery System) wat zorgt voor een stabiele, ononderbroken printproductie. Met het DTF-proces kunnen klanten op een breder scala aan stoffen printen, zoals katoen, gemengde stoffen, polyester en donkergekleurde stoffen.

De TxF300-75 gebruikt Mimaki's PHT50 pigmentinkten die ECO-PASSPORT gecertificeerd zijn. Deze certificering bevestigt dat ze een lagere milieu-impact hebben en voldoen aan de eisen voor OEKO-TEX certificering.

Heat transfer-technologie

Op FESPA 2023 in München kondigde Mimaki de samenwerking aan met Adkins, een fabrikant van heat transfer-technologie. Adkins ontwikkelde de Inline 800 DTF Powder Shaker Cure Unit, een afwerkingsoplossing die complementair is met de DTF-systemen van Mimaki. Het apparaat werkt ook in combinatie met de nieuwe TxF300-75.

De nieuwe TxF300 is in het vierde kwartaal van 2023 commercieel beschikbaar in de EMEA-regio.

Eerder dit jaar betrad Mimaki de DTF-markt met de TxF150-75. De vraag naar dit systeem bleek volgens Mimaki groter dan verwacht, waardoor de fabrikant de productiecapaciteit heeft verhoogd om de beschikbaarheid van de printer te verzekeren."De TxF300-75 biedt een nog hogere productiviteit", zegt Arjen Evertse, General Sales manager van Mimaki Europe. "Het nieuwe systeem biedt dezelfde innovatieve breedte van 80 cm, die werd geïntroduceerd met onze eerste DTF-printer. Hiermee kunnen klanten efficiënter afdrukken."De betrouwbaarheid van de Mimaki DTF-printerserie is volgens de fabrikant te danken aan het ingebouwde inktcirculatiesysteem. Dit voorkomt verstopping van witte inkt en zorgt voor een ontgast inktpakket, wat de kans op slechte inktuitworp verkleint. De nieuwe printer bevat verder de standaardfuncties van Mimaki, waaronder NCU (Nozzle Check Unit) en NRS (Nozzle Recovery System) wat zorgt voor een stabiele, ononderbroken printproductie. Met het DTF-proces kunnen klanten op een breder scala aan stoffen printen, zoals katoen, gemengde stoffen, polyester en donkergekleurde stoffen.De TxF300-75 gebruikt Mimaki's PHT50 pigmentinkten die ECO-PASSPORT gecertificeerd zijn. Deze certificering bevestigt dat ze een lagere milieu-impact hebben en voldoen aan de eisen voor OEKO-TEX certificering.Op FESPA 2023 in München kondigde Mimaki de samenwerking aan met Adkins, een fabrikant van heat transfer-technologie. Adkins ontwikkelde de Inline 800 DTF Powder Shaker Cure Unit, een afwerkingsoplossing die complementair is met de DTF-systemen van Mimaki. Het apparaat werkt ook in combinatie met de nieuwe TxF300-75.De nieuwe TxF300 is in het vierde kwartaal van 2023 commercieel beschikbaar in de EMEA-regio.