De printsystemen, verkrijgbaar in de breedtes van 160 cm en 130 cm, werken ofwel met latexgebaseerde inkten (7 kleuren waaronder de eerste witte latexinkt) ofwel met solvent-UV-gebaseerde inkten (4 kleuren). Daarmee is de Japanse fabrikant de eerste die met latexinkten tegenwind biedt aan de specifieke latextechnologie van HP. Die werd destijds ter gelegenheid van Fespa Digital in Genève op enkele weken voor de drupa van 2008, als een ecologisch alternatief voor solvent-, ecosolvent- en andere 'zachte ' solventinkten aangekondigd.

Mimaki introduceert ook een nieuwe soort inkt (solvent-UV-inkt), die de voordelen van beide werelden verenigt. Solvent verwijst hier echter naar een watergebaseerd oplosmiddel dat geen alcohol of petroleumgebaseerde stoffen bevat waardoor geen VOC's vrijkomen, zegt men bij Mimaki,

De nieuwe printsystemen uit de JV400-familie werken met Ricoh-printkoppen. Daarmee laat Mimaki, zoals een andere printerfabrikant het zo plastisch verwoordde, de tanden zien aan Epson. Epson is een grote leverancier van koppen en inkten aan fabrikanten als Mutoh, Mimaki en Roland DG. Het feit dat Epson zelf beslist heeft te gaan scoren op de printsign-markt voor binnen- en buitentoepassingen, is wellicht niet vreemd aan de dribbelbeweging van Mimaki. Epson lanceerde in Barcelona bovendien een eigen 162,6 cm brede printer waarmee het nu rechtsreeks de afnemers van zijn koppen en inkten op deze markt beconcurreert.

De printsystemen, verkrijgbaar in de breedtes van 160 cm en 130 cm, werken ofwel met latexgebaseerde inkten (7 kleuren waaronder de eerste witte latexinkt) ofwel met solvent-UV-gebaseerde inkten (4 kleuren). Daarmee is de Japanse fabrikant de eerste die met latexinkten tegenwind biedt aan de specifieke latextechnologie van HP. Die werd destijds ter gelegenheid van Fespa Digital in Genève op enkele weken voor de drupa van 2008, als een ecologisch alternatief voor solvent-, ecosolvent- en andere 'zachte ' solventinkten aangekondigd.Mimaki introduceert ook een nieuwe soort inkt (solvent-UV-inkt), die de voordelen van beide werelden verenigt. Solvent verwijst hier echter naar een watergebaseerd oplosmiddel dat geen alcohol of petroleumgebaseerde stoffen bevat waardoor geen VOC's vrijkomen, zegt men bij Mimaki, De nieuwe printsystemen uit de JV400-familie werken met Ricoh-printkoppen. Daarmee laat Mimaki, zoals een andere printerfabrikant het zo plastisch verwoordde, de tanden zien aan Epson. Epson is een grote leverancier van koppen en inkten aan fabrikanten als Mutoh, Mimaki en Roland DG. Het feit dat Epson zelf beslist heeft te gaan scoren op de printsign-markt voor binnen- en buitentoepassingen, is wellicht niet vreemd aan de dribbelbeweging van Mimaki. Epson lanceerde in Barcelona bovendien een eigen 162,6 cm brede printer waarmee het nu rechtsreeks de afnemers van zijn koppen en inkten op deze markt beconcurreert.