De Japanse fabrikant, die in inkjet- en snijsystemen gespecialiseerd is, kondigt een totaaloplossing voor 3D-printen aan die de productie van 3D-voorwerpen moet rationaliseren en verbeteren. Op de beurs Formnext 2021 zal het bedrijf twee technologische nieuwigheden voorstellen. En zoals u weet, biedt Mimaki vandaag al twee compacte 3D-kleurenprinters op basis van de inkjettechnologie aan waarmee fotorealistische voorwerpen vervaardigd kunnen worden: de 3DUJ-553 en het allernieuwste systeem, de 3DUJ-2207 die sinds januari 2021 op de markt is.

Software die 3D-gegevens corrigeert

Tijdens de beurs Formnext (16-19 november) brengt Mimaki de nieuwe software 3D Print prep Pro uit, die met de 3DUJ-printers compatibel is. Met die nieuwe software die ontwikkeld werd om het 3D-drukprocedé te vereenvoudigen, kan de gebruiker 3D-bestanden voorbereiden en finaliseren voor ze in productie gaan. De software die via een abonnement beschikbaar is, corrigeert automatisch de fouten die in de bestanden opgemerkt worden en optimaliseert de 3D-gegevens die naar de 3D-printer gaan zodat het geprinte voorwerp volledig overeenstemt met het beeld op het scherm.

Geautomatiseerde productiestroom

Voor de gebruikers van de 3DUJ-2207 stelt Mimaki ook de nieuwe, intelligente afwerkeenheid Mimaki 3DCS-322 voor. Volgens de fabrikant maakt deze eenheid, die de steunmaterialen elimineert, het mogelijk om de productiestroom na het 3D-printen te versnellen en te automatiseren. De Mimaki 3DCS-322 werd ontwikkeld in samenwerking met AM Solutions - 3D post processing technology.

Arjen Evertse, algemeen directeur verkoop EMEA bij Mimaki: "Dit technologisch pakket is een van de goedkoopste hoogwaardige 3D-oplossingen die op het ogenblik beschikbaar zijn, en effent het pad voor al wie dacht nooit van de voordelen van 3D-printen gebruik te kunnen maken, zoals ontwerpers, vormgevers die met prototypes werken, producenten van maquettes, ondernemers, opleidingsinstellingen en instituten voor medisch onderzoek."

De afwerkeenheid Mimaki 3DCS-322 is ontwikkeld in samenwerking met AM Solutions.
De Japanse fabrikant, die in inkjet- en snijsystemen gespecialiseerd is, kondigt een totaaloplossing voor 3D-printen aan die de productie van 3D-voorwerpen moet rationaliseren en verbeteren. Op de beurs Formnext 2021 zal het bedrijf twee technologische nieuwigheden voorstellen. En zoals u weet, biedt Mimaki vandaag al twee compacte 3D-kleurenprinters op basis van de inkjettechnologie aan waarmee fotorealistische voorwerpen vervaardigd kunnen worden: de 3DUJ-553 en het allernieuwste systeem, de 3DUJ-2207 die sinds januari 2021 op de markt is.Tijdens de beurs Formnext (16-19 november) brengt Mimaki de nieuwe software 3D Print prep Pro uit, die met de 3DUJ-printers compatibel is. Met die nieuwe software die ontwikkeld werd om het 3D-drukprocedé te vereenvoudigen, kan de gebruiker 3D-bestanden voorbereiden en finaliseren voor ze in productie gaan. De software die via een abonnement beschikbaar is, corrigeert automatisch de fouten die in de bestanden opgemerkt worden en optimaliseert de 3D-gegevens die naar de 3D-printer gaan zodat het geprinte voorwerp volledig overeenstemt met het beeld op het scherm.Voor de gebruikers van de 3DUJ-2207 stelt Mimaki ook de nieuwe, intelligente afwerkeenheid Mimaki 3DCS-322 voor. Volgens de fabrikant maakt deze eenheid, die de steunmaterialen elimineert, het mogelijk om de productiestroom na het 3D-printen te versnellen en te automatiseren. De Mimaki 3DCS-322 werd ontwikkeld in samenwerking met AM Solutions - 3D post processing technology.Arjen Evertse, algemeen directeur verkoop EMEA bij Mimaki: "Dit technologisch pakket is een van de goedkoopste hoogwaardige 3D-oplossingen die op het ogenblik beschikbaar zijn, en effent het pad voor al wie dacht nooit van de voordelen van 3D-printen gebruik te kunnen maken, zoals ontwerpers, vormgevers die met prototypes werken, producenten van maquettes, ondernemers, opleidingsinstellingen en instituten voor medisch onderzoek."