De kartonnen inktcartridges zijn voor het eerst in mei 2023 op de Japanse markt geïntroduceerd. Nu is de tijd rijp voor de uitrol naar de rest van de wereld.

De kartonnen inktpatronen zijn ontworpen voor gebruik in Mimaki's eco-solvent printers. Ze bieden volgens de fabrikant dezelfde prestaties als traditionele inktcardridges, terwijl ze de impact op het milieu verminderen. Voor de EMEA-markt wordt de eerste batch van deze kartonnen inktcartridges in de zomer verwacht.

Met de overstap van plastic naar papier heeft Mimaki het gebruik van plastic per cartridge met 68 procent verminderd. Door deze aanpak zal naar verwachting ongeveer 44 ton plastic en 65 ton CO2-uitstoot verminderd worden. Het lagere gewicht van de kartonnen inktcardridges resulteert daarnaast in een geschatte vermindering van 8 ton CO2-uitstoot tijdens het transport.

De kartonnen inktcartridges zijn voor het eerst in mei 2023 op de Japanse markt geïntroduceerd. Nu is de tijd rijp voor de uitrol naar de rest van de wereld.De kartonnen inktpatronen zijn ontworpen voor gebruik in Mimaki's eco-solvent printers. Ze bieden volgens de fabrikant dezelfde prestaties als traditionele inktcardridges, terwijl ze de impact op het milieu verminderen. Voor de EMEA-markt wordt de eerste batch van deze kartonnen inktcartridges in de zomer verwacht.Met de overstap van plastic naar papier heeft Mimaki het gebruik van plastic per cartridge met 68 procent verminderd. Door deze aanpak zal naar verwachting ongeveer 44 ton plastic en 65 ton CO2-uitstoot verminderd worden. Het lagere gewicht van de kartonnen inktcardridges resulteert daarnaast in een geschatte vermindering van 8 ton CO2-uitstoot tijdens het transport.