De oplossing PureFlexo Printing die in 2021 voor de flexovierkleurendruk op de markt werd gebracht, stelt gebruikers van het systeem Kodak Flexcel NX (waarmee drukplaten gemaakt worden) in staat om de verspreiding van solventinkten op brede dragers te regelen. Daardoor wordt het mogelijk om flexodrukwerk met een betere kwaliteit te produceren en tegelijk de efficiëntie, herhaalbaarheid en algemene prestaties van de pers te verbeteren. PureFlexo Printing wil dus de machinestilstandtijd en het aantal niet-conforme exemplaren verminderen. De nieuwe inkten voor de spotkleuren maken het mogelijk om kleuren te reproduceren die met de standaardinkten moeilijk te realiseren zijn. "Door ook dat aspect in PureFlexo Printing te integreren, gelden de kostenbesparingen die dat systeem mogelijk maakt, nu ook voor anilox-toepassingen met grote volumes", stelt Miraclon.

Technologische verbetering

Volgens John Anderson, directeur moderne printtoepassingen bij Miraclon, zorgt het prepressprogramma PureFlexo Printing op de plaat voor unieke rastervormen die de inktstroom tijdens het drukken kunnen regelen. Het technologiepakket "omvat nu oppervlakte-elementen met randen die specifiek ontworpen zijn om de stroomeigenschappen van de spotkleurinkten te beheren. Wanneer grote anilox-volumes gebruikt worden voor klassieke spotkleuren op basis van pigmenten, heeft men over het algemeen stijvere linten nodig, een hogere drukkracht en andere kneepjes om zich aan die volumes aan te passen. Die werkwijze leidt vaak tot ongewenste effecten, zoals een 'halo', 'vuil ogend' drukwerk, terwijl die grotere inktvolumes ook meer droogtijd vergen waardoor het drukprocedé in flexo vertraagt. De oplossing PureFlexo Printing pakt al die problemen aan zodat de tijd dat de persen beschikbaar zijn, en hun regelmaat toenemen."

Productiviteit maximaliseren, kosten beperken

Volgens Grant Blewett, directeur verkoopdienst bij Miraclon, maakt de uitbreiding van de oplossing PureFlexo Printing tot de spotkleuren het mogelijk om de productiviteit te maximaliseren en de kosten te verminderen: "De rekening is snel gemaakt als je weet dat je tot 60.000 euro per jaar kunt besparen wanneer je nog maar één ongeplande persstilstand per dag vermijdt". Het beheer van spotkleuren in PureFlexo Printing is inbegrepen in het abonnement op Kodak Flexcel NX Print Suite for Flexible Packaging.

De oplossing PureFlexo Printing die in 2021 voor de flexovierkleurendruk op de markt werd gebracht, stelt gebruikers van het systeem Kodak Flexcel NX (waarmee drukplaten gemaakt worden) in staat om de verspreiding van solventinkten op brede dragers te regelen. Daardoor wordt het mogelijk om flexodrukwerk met een betere kwaliteit te produceren en tegelijk de efficiëntie, herhaalbaarheid en algemene prestaties van de pers te verbeteren. PureFlexo Printing wil dus de machinestilstandtijd en het aantal niet-conforme exemplaren verminderen. De nieuwe inkten voor de spotkleuren maken het mogelijk om kleuren te reproduceren die met de standaardinkten moeilijk te realiseren zijn. "Door ook dat aspect in PureFlexo Printing te integreren, gelden de kostenbesparingen die dat systeem mogelijk maakt, nu ook voor anilox-toepassingen met grote volumes", stelt Miraclon.Volgens John Anderson, directeur moderne printtoepassingen bij Miraclon, zorgt het prepressprogramma PureFlexo Printing op de plaat voor unieke rastervormen die de inktstroom tijdens het drukken kunnen regelen. Het technologiepakket "omvat nu oppervlakte-elementen met randen die specifiek ontworpen zijn om de stroomeigenschappen van de spotkleurinkten te beheren. Wanneer grote anilox-volumes gebruikt worden voor klassieke spotkleuren op basis van pigmenten, heeft men over het algemeen stijvere linten nodig, een hogere drukkracht en andere kneepjes om zich aan die volumes aan te passen. Die werkwijze leidt vaak tot ongewenste effecten, zoals een 'halo', 'vuil ogend' drukwerk, terwijl die grotere inktvolumes ook meer droogtijd vergen waardoor het drukprocedé in flexo vertraagt. De oplossing PureFlexo Printing pakt al die problemen aan zodat de tijd dat de persen beschikbaar zijn, en hun regelmaat toenemen."Volgens Grant Blewett, directeur verkoopdienst bij Miraclon, maakt de uitbreiding van de oplossing PureFlexo Printing tot de spotkleuren het mogelijk om de productiviteit te maximaliseren en de kosten te verminderen: "De rekening is snel gemaakt als je weet dat je tot 60.000 euro per jaar kunt besparen wanneer je nog maar één ongeplande persstilstand per dag vermijdt". Het beheer van spotkleuren in PureFlexo Printing is inbegrepen in het abonnement op Kodak Flexcel NX Print Suite for Flexible Packaging.