De bekroonde technologie PureFlexo Printing, die alleen op het Kodak Flexcel NX Systeem beschikbaar is, corrigeert en controleert de ongewenste verspreiding van inkt. Daardoor krijgt het drukproces meer bewegingsruimte doordat de doeltreffendheid, de herhaalbaarheid en de algemene prestaties op de pers geoptimaliseerd worden. "PureFlexo Printing - een van de drie laureaten van de prijs voor technische innovatie en de enige in de categorie drukvoorbereiding - zorgt ervoor dat productieve tijd van de verwerkers significant toeneemt", stelt het persbericht van Miraclon.

Toekomst van flexodruk

PureFlexo Printing steunt op een door Miraclon gebrevetteerde technologie om het oppervlak van de platen zo te graveren dat de ongewenste spreiding van de inkt tijdens het drukken wordt voorkomen. De techniek is in eerste instantie bedoeld om films met solventinkten te bedrukken. Volgens Miraclon maakt PureFlexo Printing besparingen mogelijk door het aantal niet-geplande stops en de tijd waarin een pers niet beschikbaar is, te beperken en door de kleurinstelling te versnellen.

"De laureaten van de prijs voor technische innovatie die de FTA uitreikt, worden gekozen door een panel experts in de flexodruk. Het criterium daarbij is het potentieel van de techniek om de toekomst van de flexodruk op een positieve manier te beïnvloeden", zegt Joe Tuccitto, pedagogisch directeur bij de FTA.

De bekroonde technologie PureFlexo Printing, die alleen op het Kodak Flexcel NX Systeem beschikbaar is, corrigeert en controleert de ongewenste verspreiding van inkt. Daardoor krijgt het drukproces meer bewegingsruimte doordat de doeltreffendheid, de herhaalbaarheid en de algemene prestaties op de pers geoptimaliseerd worden. "PureFlexo Printing - een van de drie laureaten van de prijs voor technische innovatie en de enige in de categorie drukvoorbereiding - zorgt ervoor dat productieve tijd van de verwerkers significant toeneemt", stelt het persbericht van Miraclon.PureFlexo Printing steunt op een door Miraclon gebrevetteerde technologie om het oppervlak van de platen zo te graveren dat de ongewenste spreiding van de inkt tijdens het drukken wordt voorkomen. De techniek is in eerste instantie bedoeld om films met solventinkten te bedrukken. Volgens Miraclon maakt PureFlexo Printing besparingen mogelijk door het aantal niet-geplande stops en de tijd waarin een pers niet beschikbaar is, te beperken en door de kleurinstelling te versnellen."De laureaten van de prijs voor technische innovatie die de FTA uitreikt, worden gekozen door een panel experts in de flexodruk. Het criterium daarbij is het potentieel van de techniek om de toekomst van de flexodruk op een positieve manier te beïnvloeden", zegt Joe Tuccitto, pedagogisch directeur bij de FTA.