Het Amerikaanse MIT Media Lab heeft Sensory Fiction ontwikkeld, een soort vest dat fysieke prikkels kan afgeven, zoals een drukkend gevoel, trillen of stoten.

Op die manier kun je als lezer voelen wat er in een verhaal gebeurt. Het systeem houdt in de gaten op welke pagina de lezer zich bevindt en wekt via de vest stimuli op die passen bij het verhaal. Momenteel is het pak in staat om het omgevingslicht aan te passen en trillingen door te geven. Ook kan het harnas een gevoel van druk opwekken en een hartslag simuleren. Daarnaast kan de temperatuur gevarieerd worden. Op die manier kan de lezer letterlijk meevoelen met de hoofdpersoon.

Sensory Fiction is vooralsnog een prototype, en de vraag is of het systeem ooit in deze vorm op de markt komt. Daar staat tegenover dat tactiele feedback steeds meer toepassingen vindt.

Bekijk de Sensory Fiction-video en overtuig u van de nieuwe leeservaring.

Bron: MIT, publish.nl

Het Amerikaanse MIT Media Lab heeft Sensory Fiction ontwikkeld, een soort vest dat fysieke prikkels kan afgeven, zoals een drukkend gevoel, trillen of stoten.Op die manier kun je als lezer voelen wat er in een verhaal gebeurt. Het systeem houdt in de gaten op welke pagina de lezer zich bevindt en wekt via de vest stimuli op die passen bij het verhaal. Momenteel is het pak in staat om het omgevingslicht aan te passen en trillingen door te geven. Ook kan het harnas een gevoel van druk opwekken en een hartslag simuleren. Daarnaast kan de temperatuur gevarieerd worden. Op die manier kan de lezer letterlijk meevoelen met de hoofdpersoon.Sensory Fiction is vooralsnog een prototype, en de vraag is of het systeem ooit in deze vorm op de markt komt. Daar staat tegenover dat tactiele feedback steeds meer toepassingen vindt. Bekijk de Sensory Fiction-video en overtuig u van de nieuwe leeservaring.Bron: MIT, publish.nl