Eric Bongaerts, directeur van Moderna Printing, bevestigt ons de contacten: "Ja, het klopt dat we interesse hadden in een afgeslankte versie van Roto Smeets Weert. Maar dit is onder de tijdsdruk die er was niet gelukt." Hij voegt daaraan toe: "Wij spreken op dit ogenblik nog met de curator over mogelijkheden maar daar kan ik nog geen details van geven."

Roto Smeets Weert werd op 18 april failliet verklaard, net als de twee andere Nederlandse Roto Smeets-drukkerijen van de Circle Media Group in Deventer en Doetinchem. Een dag later wordt duidelijk dat de curator met verschillende overnamekandidaten praat. Die gesprekken gaan in ieder geval ook over een doorstart van de vellen- en rotatieoffsetdrukkerij Senefelder Misset in Doetinchem: investeerder Shatho Beheer laat publiekelijk weten graag verder te willen met "dit prachtige bedrijf". Een week later is de doorstart in Doetinchem onder Shatho een feit. Bij navraag zegt de nieuwe eigenaar onder andere ook de 72-pagina rotatiepers van Roto Smeets Weert te hebben overgenomen met het plan deze naar Doetinchem te verplaatsen. Begin mei wordt bekend dat Weert op 31 mei de deuren definitief zal sluiten. Ook een mogelijke doorstart voor Deventer mislukt vervolgens: nog eens zo'n 380 mensen verliezen hun baan bij de laatste diepdrukkerij van Nederland.

De doorstartplannen van Moderna Printing - een alternatief waarvan ook medewerkers in Weert op de hoogte waren - beoogden volgens directeur Eric Bongaerts 'een afgeslankte versie van Roto Smeets Weert'. De Belgische drukkerij heeft dan juist eind februari bekend gemaakt te investeren in een nieuwe 80 pagina-pers. Vanwege de installatie, gepland in het voorjaar van 2020, van deze Manroland Lithoman IV - zo'n 50 meter lang en 8 meter breed - wordt op de locatie in Paal-Beringen ook een nieuwe opslagruimte van 2.800 m² gebouwd. "Over de aanschaf van twee gerobotiseerde plaatlijnen voor het nieuwe 80-pagina formaat en een prepress workflow wordt binnenkort beslist. Alles samen gaat het om een investering van 18 miljoen euro". Moderna Printing beschikt op dit moment al over 16-, 32- en 48-pagina rotatiepersen en een 70x100 vellenpers. Bongaerts zei in het persbericht over de investering: "Als ik alles in rekening breng, vergroten we onze capaciteit met 38 procent."

Bongaerts gaat nu niet in op de vraag of de investering in de nieuwe 80-pagina pers een rol speelde in zijn doorstartplannen voor Weert. Wel laat hij op 8 mei nog weten: "Wel kunnen er een aantal mensen bij ons in Paal Beringen aan de slag."

Eric Bongaerts, directeur van Moderna Printing, bevestigt ons de contacten: "Ja, het klopt dat we interesse hadden in een afgeslankte versie van Roto Smeets Weert. Maar dit is onder de tijdsdruk die er was niet gelukt." Hij voegt daaraan toe: "Wij spreken op dit ogenblik nog met de curator over mogelijkheden maar daar kan ik nog geen details van geven."Roto Smeets Weert werd op 18 april failliet verklaard, net als de twee andere Nederlandse Roto Smeets-drukkerijen van de Circle Media Group in Deventer en Doetinchem. Een dag later wordt duidelijk dat de curator met verschillende overnamekandidaten praat. Die gesprekken gaan in ieder geval ook over een doorstart van de vellen- en rotatieoffsetdrukkerij Senefelder Misset in Doetinchem: investeerder Shatho Beheer laat publiekelijk weten graag verder te willen met "dit prachtige bedrijf". Een week later is de doorstart in Doetinchem onder Shatho een feit. Bij navraag zegt de nieuwe eigenaar onder andere ook de 72-pagina rotatiepers van Roto Smeets Weert te hebben overgenomen met het plan deze naar Doetinchem te verplaatsen. Begin mei wordt bekend dat Weert op 31 mei de deuren definitief zal sluiten. Ook een mogelijke doorstart voor Deventer mislukt vervolgens: nog eens zo'n 380 mensen verliezen hun baan bij de laatste diepdrukkerij van Nederland.De doorstartplannen van Moderna Printing - een alternatief waarvan ook medewerkers in Weert op de hoogte waren - beoogden volgens directeur Eric Bongaerts 'een afgeslankte versie van Roto Smeets Weert'. De Belgische drukkerij heeft dan juist eind februari bekend gemaakt te investeren in een nieuwe 80 pagina-pers. Vanwege de installatie, gepland in het voorjaar van 2020, van deze Manroland Lithoman IV - zo'n 50 meter lang en 8 meter breed - wordt op de locatie in Paal-Beringen ook een nieuwe opslagruimte van 2.800 m² gebouwd. "Over de aanschaf van twee gerobotiseerde plaatlijnen voor het nieuwe 80-pagina formaat en een prepress workflow wordt binnenkort beslist. Alles samen gaat het om een investering van 18 miljoen euro". Moderna Printing beschikt op dit moment al over 16-, 32- en 48-pagina rotatiepersen en een 70x100 vellenpers. Bongaerts zei in het persbericht over de investering: "Als ik alles in rekening breng, vergroten we onze capaciteit met 38 procent."Bongaerts gaat nu niet in op de vraag of de investering in de nieuwe 80-pagina pers een rol speelde in zijn doorstartplannen voor Weert. Wel laat hij op 8 mei nog weten: "Wel kunnen er een aantal mensen bij ons in Paal Beringen aan de slag."