Donderdagavond kwamen de persen bij Corelio in Erpe-Mere definitief tot stilstand nadat ze tijdens de doorstart-periode nog waren blijven draaien - ondanks het feit dat toch bijna de helft van de medewerkers werd ontslagen. De curatoren kondigden die dag aan Moderna in gebreke te stellen nadat niet aan de betalingsverplichtingen werd voldaan en het werd de vakbonden duidelijk dat de overnameplannen niet door zouden gaan. Moderna-directeur Eric Bongaerts bevestigde de vakbonden er inderdaad van af te zien. Erwin Callebaut van vakbond ABVV vertelde aan de VRT: "In het gesprek dat we hadden, vertelde Bongaerts dat ze het niet langer rendabel vinden om Corelio Printing over te nemen, door het verlies van een aantal magazines door een gebrek aan vertrouwen, na alle perikelen van het falen en de overname."

Bongaerts verklaart ons, via een persbericht, zijn besluit: "De voorwaarden om een geslaagde overname te realiseren raken niet vervuld. Te veel sleutelfiguren in de operationele organisatie haakten af, secundaire akkoorden met banken en andere relaties raakten niet rond en tientallen belangrijke en periodieke opdrachtgevers/titels bleken weg te zijn in de dagen onmiddellijk na het faillissement van 23 augustus jl."

HLN schrijft dat verschillende klanten vertrokken toen er door Moderna onderhandeld werd over 'realistischere prijzen': "Volgens verschillende bronnen binnen het bedrijf waren de voorgestelde prijsstijgingen aanzienlijk."

Moderna concludeerde vervolgens dat het businessplan op middellange en lange termijn niet haalbaar was en hierdoor "kunnen de engagementen tegenover personeel, klanten, banken en andere relaties niet gewaarborgd worden". Ze stelt de gang van zaken te betreuren, "vooral voor de werknemers van Corelio Printing, maar anders beslissen was onmogelijk en onverantwoord". In het Nieuwsblad kondigt Corelio-curator Marga Pieters echter nog deze week juridische stappen aan: "De heer Bongaerts heeft een onderzoek naar het bedrijf gedaan. Er is een prijs overeengekomen. Die is niet betaald. En nu doet hij de boeken toe. Dit is te gek voor woorden. Hij moet het betalen."

Corelio Printing, onderdeel van de eerder dit jaar in problemen geraakte Circle Media Group, vroeg op vrijdag 23 augustus het faillissement aan nadat overnamegesprekken met Moderna waren stukgelopen. De maandag erna kwam het toch tot een overeenkomst. Moderna kondigde aan het bedrijf om te dopen tot Rothoma (naar verluidt gebaseerd op de voornamen van de drie kleinkinderen van Bongaerts) om samen 'de grootste rotatiedrukkerij van de Benelux' te vormen. Dat bericht werd afgelopen vrijdagochtend van de Moderna-website verwijderd, maar het staat vooralsnog prominent online bij Corelio Printing.

Donderdagavond kwamen de persen bij Corelio in Erpe-Mere definitief tot stilstand nadat ze tijdens de doorstart-periode nog waren blijven draaien - ondanks het feit dat toch bijna de helft van de medewerkers werd ontslagen. De curatoren kondigden die dag aan Moderna in gebreke te stellen nadat niet aan de betalingsverplichtingen werd voldaan en het werd de vakbonden duidelijk dat de overnameplannen niet door zouden gaan. Moderna-directeur Eric Bongaerts bevestigde de vakbonden er inderdaad van af te zien. Erwin Callebaut van vakbond ABVV vertelde aan de VRT: "In het gesprek dat we hadden, vertelde Bongaerts dat ze het niet langer rendabel vinden om Corelio Printing over te nemen, door het verlies van een aantal magazines door een gebrek aan vertrouwen, na alle perikelen van het falen en de overname."Bongaerts verklaart ons, via een persbericht, zijn besluit: "De voorwaarden om een geslaagde overname te realiseren raken niet vervuld. Te veel sleutelfiguren in de operationele organisatie haakten af, secundaire akkoorden met banken en andere relaties raakten niet rond en tientallen belangrijke en periodieke opdrachtgevers/titels bleken weg te zijn in de dagen onmiddellijk na het faillissement van 23 augustus jl."HLN schrijft dat verschillende klanten vertrokken toen er door Moderna onderhandeld werd over 'realistischere prijzen': "Volgens verschillende bronnen binnen het bedrijf waren de voorgestelde prijsstijgingen aanzienlijk." Moderna concludeerde vervolgens dat het businessplan op middellange en lange termijn niet haalbaar was en hierdoor "kunnen de engagementen tegenover personeel, klanten, banken en andere relaties niet gewaarborgd worden". Ze stelt de gang van zaken te betreuren, "vooral voor de werknemers van Corelio Printing, maar anders beslissen was onmogelijk en onverantwoord". In het Nieuwsblad kondigt Corelio-curator Marga Pieters echter nog deze week juridische stappen aan: "De heer Bongaerts heeft een onderzoek naar het bedrijf gedaan. Er is een prijs overeengekomen. Die is niet betaald. En nu doet hij de boeken toe. Dit is te gek voor woorden. Hij moet het betalen."Corelio Printing, onderdeel van de eerder dit jaar in problemen geraakte Circle Media Group, vroeg op vrijdag 23 augustus het faillissement aan nadat overnamegesprekken met Moderna waren stukgelopen. De maandag erna kwam het toch tot een overeenkomst. Moderna kondigde aan het bedrijf om te dopen tot Rothoma (naar verluidt gebaseerd op de voornamen van de drie kleinkinderen van Bongaerts) om samen 'de grootste rotatiedrukkerij van de Benelux' te vormen. Dat bericht werd afgelopen vrijdagochtend van de Moderna-website verwijderd, maar het staat vooralsnog prominent online bij Corelio Printing.