Mogelijk herkansing voor Idem papierfabriek

16/04/18 om 08:15 - Bijgewerkt om 08:13

Bijna een jaar na de sluiting van Idempapers in Virginal (Ittre) lijkt een mogelijke heropening in zicht. De Noorse investeerder Terje Haglund zou belangstelling hebben de papierfabrieken voort te zetten onder de naam Virginal Papers. De Waalse overheid toont zich bereid 4 miljoen euro mee te investeren.

Mogelijk herkansing voor Idem papierfabriek

Volgens berichten in de Waalse pers zijn de onderhandelingen over een mogelijke herstart nog gaande, maar zou zich wel al sinds 14 maart een bedrijf met de naam Virginal Paper hebben ingeschreven met het administratieve hoofdkantoor gevestigd op de locatie van het voormalige Idempapers. In mei wordt meer duidelijkheid verwacht.

Op 1 juni 2017 werd Idempapers failliet verklaard. Daarbij verloren zo'n 380 mensen hun werk. Het bedrijf, met een productievestiging met twee papiermachines in Virginal en een magazijn in Nijvel, had zich gespecialiseerd in de productie van doorschrijfpapier en eenzijdig gestreken papier. Idempapers werd in 2009 opgericht na een management buy-out, maar de geschiedenis van de papierfabriek in Virginal gaat terug tot 1843.