Burgo Group heeft zijn fabriek van Duino, in de buurt van het Italiaanse Trieste, voor 40 miljoen euro aan Mondi verkocht. Burgo produceerde er lichtgewicht, gestreken mechanisch papier. Mondi, dat 200 miljoen euro in de vestiging zal investeren om ze om te bouwen voor de productie van gerecycleerd golfkarton, wil er 420.000 ton hoogwaardig gerecycleerd golfkarton per jaar produceren. De vestiging in Duino wordt daardoor de vijfde productievestiging voor golfkarton van Mondi.

Focus op verpakkingen

"Duino ligt dicht bij twee grote uitvoerhavens en is daardoor de ideale plek om fabrieken van de afdeling 'Corrugated Solutions' van de groep in Midden-Europa en Turkije te bevoorraden. De vestiging kan tevens de lokale Italiaanse markt, die een sterke groei kent, bedienen. De machine voor golfkarton zal de integratie stroomopwaarts versterken en biedt ons een bevoorradingszekerheid zodat we onze klanten beter van dienst kunnen zijn", preciseert Mondi.

Voor Andrew King, de CEO van de groep Mondi, is de overname van de fabriek in Duino een kans om te investeren in de uitbreiding van de verpakkingsactiviteiten en om de geografische spreiding van de groep te verruimen.

Burgo Group heeft zijn fabriek van Duino, in de buurt van het Italiaanse Trieste, voor 40 miljoen euro aan Mondi verkocht. Burgo produceerde er lichtgewicht, gestreken mechanisch papier. Mondi, dat 200 miljoen euro in de vestiging zal investeren om ze om te bouwen voor de productie van gerecycleerd golfkarton, wil er 420.000 ton hoogwaardig gerecycleerd golfkarton per jaar produceren. De vestiging in Duino wordt daardoor de vijfde productievestiging voor golfkarton van Mondi."Duino ligt dicht bij twee grote uitvoerhavens en is daardoor de ideale plek om fabrieken van de afdeling 'Corrugated Solutions' van de groep in Midden-Europa en Turkije te bevoorraden. De vestiging kan tevens de lokale Italiaanse markt, die een sterke groei kent, bedienen. De machine voor golfkarton zal de integratie stroomopwaarts versterken en biedt ons een bevoorradingszekerheid zodat we onze klanten beter van dienst kunnen zijn", preciseert Mondi. Voor Andrew King, de CEO van de groep Mondi, is de overname van de fabriek in Duino een kans om te investeren in de uitbreiding van de verpakkingsactiviteiten en om de geografische spreiding van de groep te verruimen.