Mondi investeert ongeveer vijf miljoen euro in de bouw van een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen. De Britse papierproducent wil het nieuwe O&O-centrum eind 2023 openen. Er zullen productielijnen opgesteld staan waarop verpakkingen op basis van kunststof en papier getest kunnen worden (toepassingen op het vlak van extrusie, siliconenbehandeling, druk ...). Daarnaast geven vullijnen voor uiteenlopende producten de klanten de gelegenheid om tests uit te voeren zonder de productie in hun eigen vestigingen te onderbreken. Het centrum zal niet alleen over een analyselaboratorium beschikken, maar ook over een ruimte waarin de ervaring van de klant centraal staat.

Testlaboratorium voor recycleerbaarheid

Mondi beschikt al over twee onderzoeks- en ontwikkelingscentra in het Oostenrijkse Frantschach. Die leggen zich toe op recyclage en voedselveiligheid. Het laboratorium dat de recycleerbaarheid van papier en verpakkingen onderzoekt, werd in augustus 2022 geopend. Mondi test daar de eigen verpakkingen op basis van papier en andere componenten, zoals bekledingen die als barrière fungeren. "De gegevens die in het laboratorium verzameld worden, maken het mogelijk om de bestaande producten te verbeteren, en om betrouwbare informatie te geven over hun milieu-impact. Mondi zal de resultaten ook gebruiken om te onderzoeken hoe het concept van nieuwe verpakkingen en de kringloop van de materiaalstromen verbeterd kunnen worden", verklaart het bedrijf. "Momenteel kan 78 procent van het aanbod van de groep Mondi al hergebruikt, gerecycleerd of gecomposteerd worden", onderstreept Elisabeth Schwaiger, hoofd van O&O en IP Flexible Packaging bij Mondi.

Mondi investeert ongeveer vijf miljoen euro in de bouw van een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen. De Britse papierproducent wil het nieuwe O&O-centrum eind 2023 openen. Er zullen productielijnen opgesteld staan waarop verpakkingen op basis van kunststof en papier getest kunnen worden (toepassingen op het vlak van extrusie, siliconenbehandeling, druk ...). Daarnaast geven vullijnen voor uiteenlopende producten de klanten de gelegenheid om tests uit te voeren zonder de productie in hun eigen vestigingen te onderbreken. Het centrum zal niet alleen over een analyselaboratorium beschikken, maar ook over een ruimte waarin de ervaring van de klant centraal staat. Mondi beschikt al over twee onderzoeks- en ontwikkelingscentra in het Oostenrijkse Frantschach. Die leggen zich toe op recyclage en voedselveiligheid. Het laboratorium dat de recycleerbaarheid van papier en verpakkingen onderzoekt, werd in augustus 2022 geopend. Mondi test daar de eigen verpakkingen op basis van papier en andere componenten, zoals bekledingen die als barrière fungeren. "De gegevens die in het laboratorium verzameld worden, maken het mogelijk om de bestaande producten te verbeteren, en om betrouwbare informatie te geven over hun milieu-impact. Mondi zal de resultaten ook gebruiken om te onderzoeken hoe het concept van nieuwe verpakkingen en de kringloop van de materiaalstromen verbeterd kunnen worden", verklaart het bedrijf. "Momenteel kan 78 procent van het aanbod van de groep Mondi al hergebruikt, gerecycleerd of gecomposteerd worden", onderstreept Elisabeth Schwaiger, hoofd van O&O en IP Flexible Packaging bij Mondi.