Mondi heeft een investering goedgekeurd van 400 miljoen euro voor een nieuwe papiermachine in zijn Steti-fabriek in Tsjechië. De investering maakt deel uit van het investeringsprogramma van de groep van één miljard euro om de groei in duurzame verpakkingen te versnellen.

Flexibele verpakkingen

Met deze investering kan Mondi inspelen op de groeiende vraag naar op papier gebaseerde flexibele verpakkingen. De nieuwe machine zal jaarlijks ongeveer 210.000 ton kraftpapier voor zakken produceren. De papiermachine zal naar verwachting in 2025 in productie gaan en in 2027 op volle capaciteit draaien.

Mondi heeft een investering goedgekeurd van 400 miljoen euro voor een nieuwe papiermachine in zijn Steti-fabriek in Tsjechië. De investering maakt deel uit van het investeringsprogramma van de groep van één miljard euro om de groei in duurzame verpakkingen te versnellen.Flexibele verpakkingenMet deze investering kan Mondi inspelen op de groeiende vraag naar op papier gebaseerde flexibele verpakkingen. De nieuwe machine zal jaarlijks ongeveer 210.000 ton kraftpapier voor zakken produceren. De papiermachine zal naar verwachting in 2025 in productie gaan en in 2027 op volle capaciteit draaien.