Volgens het bedrijf versnelt het in-house uitvoeren van recyclagetesten het proces voor het ontwikkelen van duurzame verpakkingen. "Hoewel papieren verpakkingen veel voordelen bieden qua duurzaamheid, hebben ze ook beperkingen op het vlak van barrièrefunctionaliteit voor voedingsproducten." Om de functionaliteit te verbeteren, moeten bijvoorbeeld niet-papieren componenten zoals barrièrecoatings worden toegevoegd, wat op zijn beurt de recycleerbaarheid kan beïnvloeden.

Milieu-impact

"De gegevens die in het laboratorium worden verzameld, kunnen worden gebruikt om bestaande producten te verbeteren en betrouwbare informatie te geven over hun milieu-impact", stelt Mondi. De tests zullen worden uitgevoerd op verschillende door Mondi ontwikkelde papieren en op papier gebaseerde verpakkingsproducten en kunnen bepalen of de verpakking efficiënt kan worden gerecycleerd. Het nieuwe labo werkt volgens Mondi op dezelfde manier als industriële recyclagefaciliteiten, maar op kleinere schaal.

Momenteel is 78 procent van Mondi's portfolio herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar.

"Momenteel is 78 procent van Mondi's portfolio al herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar", zegt Elisabeth Schwaiger, hoogd R&D en IP Flexible Packaging bij Mondi. "Dit recyclagelab stelt ons in staat dichter bij onze MAP2030-doelen te komen om tegen 2050 honderd procent van onze producten aan deze eisen te laten voldoen."

Volgens het bedrijf versnelt het in-house uitvoeren van recyclagetesten het proces voor het ontwikkelen van duurzame verpakkingen. "Hoewel papieren verpakkingen veel voordelen bieden qua duurzaamheid, hebben ze ook beperkingen op het vlak van barrièrefunctionaliteit voor voedingsproducten." Om de functionaliteit te verbeteren, moeten bijvoorbeeld niet-papieren componenten zoals barrièrecoatings worden toegevoegd, wat op zijn beurt de recycleerbaarheid kan beïnvloeden. "De gegevens die in het laboratorium worden verzameld, kunnen worden gebruikt om bestaande producten te verbeteren en betrouwbare informatie te geven over hun milieu-impact", stelt Mondi. De tests zullen worden uitgevoerd op verschillende door Mondi ontwikkelde papieren en op papier gebaseerde verpakkingsproducten en kunnen bepalen of de verpakking efficiënt kan worden gerecycleerd. Het nieuwe labo werkt volgens Mondi op dezelfde manier als industriële recyclagefaciliteiten, maar op kleinere schaal."Momenteel is 78 procent van Mondi's portfolio al herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar", zegt Elisabeth Schwaiger, hoogd R&D en IP Flexible Packaging bij Mondi. "Dit recyclagelab stelt ons in staat dichter bij onze MAP2030-doelen te komen om tegen 2050 honderd procent van onze producten aan deze eisen te laten voldoen."