Sinds begin dit jaar produceert Mondi in Slowakije Kraft Top White, golfkarton met een witte toplaag van nieuwe vezels gecombineerd met een onderlaag van gerecycleerde vezels. Nieuwe papiertechnologie maakt het product volgens Mondi sterker en lichter. Kraft Top White is bedoeld voor de groeiende Europese markt voor witte topliners voor gebruik in verpakkingen voor het winkelrek, displays op verkooppunten, trays, e-commerceverpakkingen, enzovoort.

De nieuwe PM19-papiermachine van Mondi in Ruzomberok heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 300.000 ton. Op volle capaciteit gebruikt de machine (met een breedte van 5,3 meter) meer dan 200.000 ton gerecycleerd papier per jaar. De nieuwe papiermachine maakt deel uit van een investeringsprogramma van 370 miljoen euro in de modernisering van de fabriek in Ruzomberok in de afgelopen twee jaar. Volgens Markus Gärtner, de CEO Corrugated Packaging bij Mondi, was de investering goed voor 125 nieuwe vaste banen.

Sinds begin dit jaar produceert Mondi in Slowakije Kraft Top White, golfkarton met een witte toplaag van nieuwe vezels gecombineerd met een onderlaag van gerecycleerde vezels. Nieuwe papiertechnologie maakt het product volgens Mondi sterker en lichter. Kraft Top White is bedoeld voor de groeiende Europese markt voor witte topliners voor gebruik in verpakkingen voor het winkelrek, displays op verkooppunten, trays, e-commerceverpakkingen, enzovoort.De nieuwe PM19-papiermachine van Mondi in Ruzomberok heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 300.000 ton. Op volle capaciteit gebruikt de machine (met een breedte van 5,3 meter) meer dan 200.000 ton gerecycleerd papier per jaar. De nieuwe papiermachine maakt deel uit van een investeringsprogramma van 370 miljoen euro in de modernisering van de fabriek in Ruzomberok in de afgelopen twee jaar. Volgens Markus Gärtner, de CEO Corrugated Packaging bij Mondi, was de investering goed voor 125 nieuwe vaste banen.