De verpakkings- en papierproducent Mondi heeft de productie in zijn nieuwe Marokkaanse fabriek opgestart. Die vestiging ligt in Tanger (de werken gingen in januari 2022 van start en vertegenwoordigen een investering van 16 miljoen euro) en kan jaarlijks tot 100 miljoen papieren zakken vervaardigen. Daardoor stijgt de capaciteit van de groep in West-Afrika tot meer dan 500 miljoen papieren zakken per jaar. Het gaat om de vierde vestiging van Mondi in West-Afrika (drie in Marokko en één in Ivoorkust).

Constante bevoorrading

Met de uitbreiding van de productiecapaciteit speelt de groep in op de groeiende vraag in de regio naar papieren zakken. Mondi produceert zelf het kraftpapier dat in die fabrieken gebruikt wordt, zodat de bouwsector in West-Afrika verzekerd is van een constante bevoorrading met verpakkingsmateriaal. Volgens Mondi is Tanger - een vrijhandelszone - de ideale plek om de buurlanden te bevoorraden.

"De groei van de bouwsector in West-Afrika is bemoedigend. Mondi neemt een unieke positie in om verpakkingsmateriaal aan de regionale klanten te leveren zodat die op een gegarandeerde bevoorrading met papieren zakken en een hoogwaardige, lokale dienstverlening kunnen rekenen", stelt Hicham Jalal, de regionale verantwoordelijke voor de papieren zakken in West-Afrika bij Mondi.

Voor de productie van de zakken gebruikt Mondi kraftpapier dat het zelf vervaardigt. Op die manier stelt het bedrijf de bevoorrading met verpakkingsmaterialen veilig.
De verpakkings- en papierproducent Mondi heeft de productie in zijn nieuwe Marokkaanse fabriek opgestart. Die vestiging ligt in Tanger (de werken gingen in januari 2022 van start en vertegenwoordigen een investering van 16 miljoen euro) en kan jaarlijks tot 100 miljoen papieren zakken vervaardigen. Daardoor stijgt de capaciteit van de groep in West-Afrika tot meer dan 500 miljoen papieren zakken per jaar. Het gaat om de vierde vestiging van Mondi in West-Afrika (drie in Marokko en één in Ivoorkust). Met de uitbreiding van de productiecapaciteit speelt de groep in op de groeiende vraag in de regio naar papieren zakken. Mondi produceert zelf het kraftpapier dat in die fabrieken gebruikt wordt, zodat de bouwsector in West-Afrika verzekerd is van een constante bevoorrading met verpakkingsmateriaal. Volgens Mondi is Tanger - een vrijhandelszone - de ideale plek om de buurlanden te bevoorraden."De groei van de bouwsector in West-Afrika is bemoedigend. Mondi neemt een unieke positie in om verpakkingsmateriaal aan de regionale klanten te leveren zodat die op een gegarandeerde bevoorrading met papieren zakken en een hoogwaardige, lokale dienstverlening kunnen rekenen", stelt Hicham Jalal, de regionale verantwoordelijke voor de papieren zakken in West-Afrika bij Mondi.