De Engels/Zuid-Afrikaanse groep Mondi neemt twee sites van Walki over, een in het Finse Pietarsaari en de andere in het Poolse Wroclaw. In 2014 vertegenwoordigden die sites een omzet van 113 miljoen euro en telden ze 245 werknemers. Die overname versterkt de positie van Mondi op de Europese markt voor de extrusiecoating van papier en golfkarton. Voor Walki past de verkoop in de strategie van de onderneming om zich weer op bouwproducten en consumptiegoederen toe te leggen. De transactiesom bedraagt 60 miljoen €, maar Mondi moet daar geen schulden voor aangaan. De operatie moet nog het akkoord van de concurrentieoverheden krijgen.

Mondi beschikt op het ogenblik over vijf fabrieken voor de behandeling van papieroppervlakken. Die zijn geïntegreerd in de afdeling vezelverpakkingen. De papier- en verpakkingsgroep die in 2014 een omzet van 6,4 miljard € boekte, telt ongeveer 25.000 medewerkers, hoofdzakelijk in Centraal-Europa, Rusland, Noord-Amerika en Zuid-Afrika.

De Engels/Zuid-Afrikaanse groep Mondi neemt twee sites van Walki over, een in het Finse Pietarsaari en de andere in het Poolse Wroclaw. In 2014 vertegenwoordigden die sites een omzet van 113 miljoen euro en telden ze 245 werknemers. Die overname versterkt de positie van Mondi op de Europese markt voor de extrusiecoating van papier en golfkarton. Voor Walki past de verkoop in de strategie van de onderneming om zich weer op bouwproducten en consumptiegoederen toe te leggen. De transactiesom bedraagt 60 miljoen €, maar Mondi moet daar geen schulden voor aangaan. De operatie moet nog het akkoord van de concurrentieoverheden krijgen. Mondi beschikt op het ogenblik over vijf fabrieken voor de behandeling van papieroppervlakken. Die zijn geïntegreerd in de afdeling vezelverpakkingen. De papier- en verpakkingsgroep die in 2014 een omzet van 6,4 miljard € boekte, telt ongeveer 25.000 medewerkers, hoofdzakelijk in Centraal-Europa, Rusland, Noord-Amerika en Zuid-Afrika.