De MailerBAG van Mondi is nu verkrijgbaar in drie designs, waarbij de versie met vlakke bodem een aanvulling vormt op het bestaande assortiment van zakken met pinched en gevouwen bodem. De zakken zijn gemaakt van kraftpapier, een hernieuwbaar materiaal, en zijn volledig herbruikbaar en recycleerbaar.

Mondi investeert in zijn Europese activiteiten en verhoogt de MailerBAG-productie tot ongeveer 350 miljoen zakken per jaar, als reactie op de sterke groei en de vraag van klanten naar flexibele verpakkingen in de e-commerce.

Vraag naar duurzame oplossingen

"Wanneer MailerBAGs worden gebruikt om standaard plastic verzendzakken te vervangen, kan deze opschaling in de productie ongeveer 7.000 ton plastic per jaar vervangen", stelt de verpakkingsgroep.

"De wereldwijde markt voor e-commerce-verpakkingen vertegenwoordigde in 2020 een waarde van 49 miljard dollar en zal naar verwachting sterk blijven groeien, waardoor de vraag naar duurzame flexibele verpakkingsoplossingen zal toenemen", zegt Thierry De Vleminck, project manager MailerBAG bij Mondi.

De MailerBAG van Mondi is nu verkrijgbaar in drie designs, waarbij de versie met vlakke bodem een aanvulling vormt op het bestaande assortiment van zakken met pinched en gevouwen bodem. De zakken zijn gemaakt van kraftpapier, een hernieuwbaar materiaal, en zijn volledig herbruikbaar en recycleerbaar.Mondi investeert in zijn Europese activiteiten en verhoogt de MailerBAG-productie tot ongeveer 350 miljoen zakken per jaar, als reactie op de sterke groei en de vraag van klanten naar flexibele verpakkingen in de e-commerce."Wanneer MailerBAGs worden gebruikt om standaard plastic verzendzakken te vervangen, kan deze opschaling in de productie ongeveer 7.000 ton plastic per jaar vervangen", stelt de verpakkingsgroep."De wereldwijde markt voor e-commerce-verpakkingen vertegenwoordigde in 2020 een waarde van 49 miljard dollar en zal naar verwachting sterk blijven groeien, waardoor de vraag naar duurzame flexibele verpakkingsoplossingen zal toenemen", zegt Thierry De Vleminck, project manager MailerBAG bij Mondi.