Ipex heeft in Europa gouden jaren gekend als internationale beurs naast de veel grotere wereldbeurs Drupa. Na de onfortuinlijke editie van 2014 in Londen, keert de expo terug naar de vertrouwde NEC-tentoonstellingshallen in Birmingham. Het is een element van de strategie om het Ipex-merk nieuw leven in te blazen. Ipex is een van de oudste beurzen met een geschiedenis die teruggaat tot 1880. Een woordvoerder van de organisatie: "Londen is de juiste plaats voor een internationale uitstraling, maar nu we mikken op het VK als doelgroep is de NEC de betere keuze." De editie van 2014 in Londen werd gekenmerkt door annuleringen van belangrijke fabrikanten waaronder Heidelberg, HP en Xerox.

Ipex 2017 bezet één hal en telt ongeveer 130 standhouders. Er is een uitgebreid seminariegedeelte. De HP Indigo gebruikersgroep Dscoop komt eveneens samen op Ipex en organiseert er seminaries. De organisatoren hopen voor hun beurs op 20.000 bezoekers. De beurs start morgen 31 oktober en loopt tot 3 november.

Ipex heeft in Europa gouden jaren gekend als internationale beurs naast de veel grotere wereldbeurs Drupa. Na de onfortuinlijke editie van 2014 in Londen, keert de expo terug naar de vertrouwde NEC-tentoonstellingshallen in Birmingham. Het is een element van de strategie om het Ipex-merk nieuw leven in te blazen. Ipex is een van de oudste beurzen met een geschiedenis die teruggaat tot 1880. Een woordvoerder van de organisatie: "Londen is de juiste plaats voor een internationale uitstraling, maar nu we mikken op het VK als doelgroep is de NEC de betere keuze." De editie van 2014 in Londen werd gekenmerkt door annuleringen van belangrijke fabrikanten waaronder Heidelberg, HP en Xerox.Ipex 2017 bezet één hal en telt ongeveer 130 standhouders. Er is een uitgebreid seminariegedeelte. De HP Indigo gebruikersgroep Dscoop komt eveneens samen op Ipex en organiseert er seminaries. De organisatoren hopen voor hun beurs op 20.000 bezoekers. De beurs start morgen 31 oktober en loopt tot 3 november.