Hiermee komt MPS tegemoet aan de vraag van designers en merkeigenaars voor hoogkwalitatieve verpakkingen met veelzijdige veredelingsmogelijkheden. De pers omvat elf druk-, drie lak- en vier droogtorens en het inline koudfoliesysteem Foilstar. De nieuwe Speedmaster XL 106 is uitgerust met het Prinect kwaliteits- en inktmeetsysteem Inspection Control 2 en Image Control 3. Al meer dan een jaar loopt bij MPS op een Speedmaster XL 106 met 17 groepen een veldtest met Image Control 3.

David Rae, Print Champion bij MPS East Kilbride: "De meeste opdrachten worden gedrukt op gemetalliseerd karton. Met Image Control 3 beschikken we voor de eerste keer over de mogelijkheid om door middel van een gans normale drukcontrolestrip het dekwit te meten en te regelen."

Bij MPS zijn meer dan 600 kleuren in het archief opgeslagen. Van kleuren voor gemetalliseerd karton tot kleuren voor ongestreken en gestreken papier. 90 procent zijn speciale kleuren en zijn voor iedere afzonderlijke klant aangepast. "Sinds eind van vorig jaar is onze Image Control 3 aan de nieuwe centrale kleurendatabank van Heidelberg gekoppeld. Daarmee hebben wij een volledige backup van alle kleuren. Met een convertiesoftware kunnen we kleurdata in het CxF-formaat inlezen, waarna deze direct in het systeem beschikbaar zijn, " zegt Rae. De functionaliteit kwam er op vraag van MPS dat kleuren in al zijn vestigingen met een maximale kleurgetrouwheid wil kunnen reproduceren.

Hiermee komt MPS tegemoet aan de vraag van designers en merkeigenaars voor hoogkwalitatieve verpakkingen met veelzijdige veredelingsmogelijkheden. De pers omvat elf druk-, drie lak- en vier droogtorens en het inline koudfoliesysteem Foilstar. De nieuwe Speedmaster XL 106 is uitgerust met het Prinect kwaliteits- en inktmeetsysteem Inspection Control 2 en Image Control 3. Al meer dan een jaar loopt bij MPS op een Speedmaster XL 106 met 17 groepen een veldtest met Image Control 3.David Rae, Print Champion bij MPS East Kilbride: "De meeste opdrachten worden gedrukt op gemetalliseerd karton. Met Image Control 3 beschikken we voor de eerste keer over de mogelijkheid om door middel van een gans normale drukcontrolestrip het dekwit te meten en te regelen."Bij MPS zijn meer dan 600 kleuren in het archief opgeslagen. Van kleuren voor gemetalliseerd karton tot kleuren voor ongestreken en gestreken papier. 90 procent zijn speciale kleuren en zijn voor iedere afzonderlijke klant aangepast. "Sinds eind van vorig jaar is onze Image Control 3 aan de nieuwe centrale kleurendatabank van Heidelberg gekoppeld. Daarmee hebben wij een volledige backup van alle kleuren. Met een convertiesoftware kunnen we kleurdata in het CxF-formaat inlezen, waarna deze direct in het systeem beschikbaar zijn, " zegt Rae. De functionaliteit kwam er op vraag van MPS dat kleuren in al zijn vestigingen met een maximale kleurgetrouwheid wil kunnen reproduceren.