Als onderdeel van een assetdeal zal Muller Martini op 1 maart 2023 de machinebusiness van DGR overnemen. Het engineeringbedrijf in Espelkamp (in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen) werd opgericht in 1998 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van totaaloplossingen voor boekproductie voor zowel soft- als hardcovers. Als onderdeel van de overname worden alle activa van de nieuwe machinebusiness met drukafwerkingsmachines overgedragen aan Muller Martini.

Naast de machine- en serviceactiviteiten zal Muller Martini per 1 juli 2023 ook de reserveonderdelenactiviteiten van DGR overnemen. Hierdoor zal Muller Martini zorgen voor klantenondersteuning voor DGR-klanten wereldwijd.

Lokale nabijheid

In de zoektocht naar een opvolger kwamen managing partner Gerd Depping en Muller Martini snel tot een akkoord ook vanwege de lokale nabijheid van de Muller Martini-vestiging in Rahden.

Muller Martini neemt niet alleen de technologie over maar ook de medewerkers van DGR. Ze kunnen aan de slag in de nabijgelegen Rahden-fabriek van de Zwitserse machinebouwer. Gerd Depping zal het team blijven ondersteunen met een adviserende rol om een vlotte kennisoverdracht te verzekeren.

De verdere integratie van het machineprogramma van DGR in het bestaande Muller Martini-portfolio wordt de komende maanden uitgewerkt. "Bestaande verplichtingen uit het nieuwe machinebedrijf aan klanten worden nog steeds rechtstreeks door DGR nagekomen", klinkt het.

Als onderdeel van een assetdeal zal Muller Martini op 1 maart 2023 de machinebusiness van DGR overnemen. Het engineeringbedrijf in Espelkamp (in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen) werd opgericht in 1998 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van totaaloplossingen voor boekproductie voor zowel soft- als hardcovers. Als onderdeel van de overname worden alle activa van de nieuwe machinebusiness met drukafwerkingsmachines overgedragen aan Muller Martini.Naast de machine- en serviceactiviteiten zal Muller Martini per 1 juli 2023 ook de reserveonderdelenactiviteiten van DGR overnemen. Hierdoor zal Muller Martini zorgen voor klantenondersteuning voor DGR-klanten wereldwijd.In de zoektocht naar een opvolger kwamen managing partner Gerd Depping en Muller Martini snel tot een akkoord ook vanwege de lokale nabijheid van de Muller Martini-vestiging in Rahden.Muller Martini neemt niet alleen de technologie over maar ook de medewerkers van DGR. Ze kunnen aan de slag in de nabijgelegen Rahden-fabriek van de Zwitserse machinebouwer. Gerd Depping zal het team blijven ondersteunen met een adviserende rol om een vlotte kennisoverdracht te verzekeren.De verdere integratie van het machineprogramma van DGR in het bestaande Muller Martini-portfolio wordt de komende maanden uitgewerkt. "Bestaande verplichtingen uit het nieuwe machinebedrijf aan klanten worden nog steeds rechtstreeks door DGR nagekomen", klinkt het.