"Structurele veranderingen hebben de grafische industrie de laatste jaren veranderd. Onze markt is duidelijk kleiner en tegelijkertijd veelzijdiger geworden," zegt Bruno Müller, CEO van Müller Martini. "Klanten vragen op regelmatige basis om innovaties die met lagere verkoopsaantallen dienen gefinancierd te worden. Van de efficiëntiewinsten die door het samenbrengen van de boekbindactiviteiten onstaan, zullen vooral onze klanten profiteren."

Door het combineren van het potentieel voor succes zoals personeel, know-how, technologie en infrastructuur van de twee bedrijven, kan Müller Martini de markt ook in de toekomst met innovatieve oplossingen blijven bedienen. Zo staat in het persbericht te lezen. "Het verzekert de toekomst van de softcover- en hardcover business van zowel klanten als de twee machinefabrikanten en dus ook van arbeidsplaatsen in de grafische industrie," aldus nog Bruno Müller.

De boekbindactiviteiten van Kolbus worden ondergebracht in de nieuwe business unit Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH, die als zelfstandige fabriek in Rahden (de hoofdzetel van Kolbus) met alle werknemers wordt geïntegreerd in de Müller Martini groep. Kolbus blijft onder leiding van CEO Kai Büntemeyer bestaan en concentreert zich met wereldwijd 900 werknemers op de productie van verpakkings- en boekomslagautomaten en de productie van onderdelen voor ondermeer Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH en Kolbus Luxury Packaging.

De ongeveer 250 werknemers van Kolbus in het boekbinderijdepartement, worden door Müller Martini in Rahden aan dezelfde condities tewerkgesteld. De staf in de segmenten verpakking en boekomslagen blijven voor Kolbus werken.

"Structurele veranderingen hebben de grafische industrie de laatste jaren veranderd. Onze markt is duidelijk kleiner en tegelijkertijd veelzijdiger geworden," zegt Bruno Müller, CEO van Müller Martini. "Klanten vragen op regelmatige basis om innovaties die met lagere verkoopsaantallen dienen gefinancierd te worden. Van de efficiëntiewinsten die door het samenbrengen van de boekbindactiviteiten onstaan, zullen vooral onze klanten profiteren."Door het combineren van het potentieel voor succes zoals personeel, know-how, technologie en infrastructuur van de twee bedrijven, kan Müller Martini de markt ook in de toekomst met innovatieve oplossingen blijven bedienen. Zo staat in het persbericht te lezen. "Het verzekert de toekomst van de softcover- en hardcover business van zowel klanten als de twee machinefabrikanten en dus ook van arbeidsplaatsen in de grafische industrie," aldus nog Bruno Müller.De boekbindactiviteiten van Kolbus worden ondergebracht in de nieuwe business unit Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH, die als zelfstandige fabriek in Rahden (de hoofdzetel van Kolbus) met alle werknemers wordt geïntegreerd in de Müller Martini groep. Kolbus blijft onder leiding van CEO Kai Büntemeyer bestaan en concentreert zich met wereldwijd 900 werknemers op de productie van verpakkings- en boekomslagautomaten en de productie van onderdelen voor ondermeer Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH en Kolbus Luxury Packaging.De ongeveer 250 werknemers van Kolbus in het boekbinderijdepartement, worden door Müller Martini in Rahden aan dezelfde condities tewerkgesteld. De staf in de segmenten verpakking en boekomslagen blijven voor Kolbus werken.