'De substantiële daling van de omzet in het drukpersensegment heeft tot deze beslissing geleid', schrijft de Zwitserse machinebouwer. Om die daling te stoppen, was Müller Martini de afgelopen jaren al overgestapt van persen voor formulierendruk naar formaatvariabele offsetpersen voor etikettendruk en flexibele verpakkingen. 'Maar ondanks forse investeringen en jaren van inspanningen is de brede acceptatie van offsettechniek in de verpakkingsmarkt maar ten dele gelukt', aldus Müller Martini. En omdat ook korter werken in de fabriek in Maulburg de dalende omzet niet kon compenseren en er in de ogen van het management nauwelijks kans is op een succesvolle ommekeer, bleef er maar een optie over: stoppen met de persen en verder concentreren op de kernactiviteit - afwerkingsmachines. Om dat vorm te geven, nam Müller Martini onlangs al de service en reserve-onderdelen over van de afwerkapparatuur waar Heidelberg mee stopt (zadelhechters, perfect binders en naaimachines).

Müller Martini stopt halverwege volgend jaar met de bouw van offsetpersen, waarna de fabriek wordt omgebouwd naar een service-organisatie, die de al geïnstalleerde persen blijft onderhouden en servicen. Dat kost wel om en nabij de tachtig mensen hun baan.

bron: Müller Martini, Graficus (NL)

'De substantiële daling van de omzet in het drukpersensegment heeft tot deze beslissing geleid', schrijft de Zwitserse machinebouwer. Om die daling te stoppen, was Müller Martini de afgelopen jaren al overgestapt van persen voor formulierendruk naar formaatvariabele offsetpersen voor etikettendruk en flexibele verpakkingen. 'Maar ondanks forse investeringen en jaren van inspanningen is de brede acceptatie van offsettechniek in de verpakkingsmarkt maar ten dele gelukt', aldus Müller Martini. En omdat ook korter werken in de fabriek in Maulburg de dalende omzet niet kon compenseren en er in de ogen van het management nauwelijks kans is op een succesvolle ommekeer, bleef er maar een optie over: stoppen met de persen en verder concentreren op de kernactiviteit - afwerkingsmachines. Om dat vorm te geven, nam Müller Martini onlangs al de service en reserve-onderdelen over van de afwerkapparatuur waar Heidelberg mee stopt (zadelhechters, perfect binders en naaimachines).Müller Martini stopt halverwege volgend jaar met de bouw van offsetpersen, waarna de fabriek wordt omgebouwd naar een service-organisatie, die de al geïnstalleerde persen blijft onderhouden en servicen. Dat kost wel om en nabij de tachtig mensen hun baan.bron: Müller Martini, Graficus (NL)