Hans Müller, die een ingenieursdiploma mechanica had, was meer bepaald de uitvinder van de eerste hechtmachines voor blokken. Dat waren ook de producten waarmee zijn bedrijf van start ging. In 1951 ontwikkelde hij de garenloze bindmachine Rotorbinder. En in 1954 de eerste verzamelhechtmachine met automatische voeding en driesnijder. Aan Hans Müller danken we ook de eerste smalbaan offsetrotatiepersen met variabel formaat.

Na de overname van de constructeur Martini in 1969 werd het bedrijf tot Müller Martini omgedoopt. In 1991 trok Hans Müller zich terug uit de bedrijfsleiding die hij aan zijn zonen toevertrouwde. Maar hij bleef nog lange tijd betrokken bij de gang van zaken in het bedrijf, waar hij tot op hoge leeftijd haast dagelijks kwam.

Het bedrijf eert hem vandaag als volgt: "Heel wat machines van Müller Martini dragen nog de stempel van de oprichter Hans Müller, een pionier die heel wat belangrijke mijlpalen in de industriële productie van drukwerk op zijn naam heeft staan".

Hans Müller, die een ingenieursdiploma mechanica had, was meer bepaald de uitvinder van de eerste hechtmachines voor blokken. Dat waren ook de producten waarmee zijn bedrijf van start ging. In 1951 ontwikkelde hij de garenloze bindmachine Rotorbinder. En in 1954 de eerste verzamelhechtmachine met automatische voeding en driesnijder. Aan Hans Müller danken we ook de eerste smalbaan offsetrotatiepersen met variabel formaat. Na de overname van de constructeur Martini in 1969 werd het bedrijf tot Müller Martini omgedoopt. In 1991 trok Hans Müller zich terug uit de bedrijfsleiding die hij aan zijn zonen toevertrouwde. Maar hij bleef nog lange tijd betrokken bij de gang van zaken in het bedrijf, waar hij tot op hoge leeftijd haast dagelijks kwam. Het bedrijf eert hem vandaag als volgt: "Heel wat machines van Müller Martini dragen nog de stempel van de oprichter Hans Müller, een pionier die heel wat belangrijke mijlpalen in de industriële productie van drukwerk op zijn naam heeft staan".