Bij Fujifilm wordt de nieuwe roll-to-printer als het 'Acuity Triton'-project voorgesteld. Het is een gezamenlijke ontwikkeling van twee prominente spelers die actief zijn in het inkjet-segment voor grootformaat. De nieuwe roll-to-roll printer wordt vervaardigd door Mutoh, die de machine in de markt zet onder de naam 'HydrAton 1642'.

Lage droogtemperatuur

De Aquafuze-inkt is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Fujifilm. De gepatenteerde technologie combineert volgens de fabrikant de voordelen van LED UV-droging en watergedragen inkjet-inkt. "De technologie heeft een laag energieverbruik en een lage droogtemperatuur in vergelijking met traditionele printsystemen op waterbasis. De inkt hecht uitstekend op een breed scala aan media zonder een primer of optimizer te hoeven aanbrengen", klinkt het.

"Het drukwerk krijgt een dunne laag die krasbestendig is en geen toplaag behoeft. Daarnaast is het geurarm en conform veiligheidsvoorschriften. Door de lage droogtemperatuur heeft de technologie een heel stabiele inktoverdracht met minder nozzleblokkering", aldus Fujifilm.

Mutoh zet de roll-to-roll printer in de markt onder de naam 'HydrAton 1642'.
Mutoh zet de roll-to-roll printer in de markt onder de naam 'HydrAton 1642'.
Bij Fujifilm wordt de nieuwe roll-to-printer als het 'Acuity Triton'-project voorgesteld. Het is een gezamenlijke ontwikkeling van twee prominente spelers die actief zijn in het inkjet-segment voor grootformaat. De nieuwe roll-to-roll printer wordt vervaardigd door Mutoh, die de machine in de markt zet onder de naam 'HydrAton 1642'.De Aquafuze-inkt is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Fujifilm. De gepatenteerde technologie combineert volgens de fabrikant de voordelen van LED UV-droging en watergedragen inkjet-inkt. "De technologie heeft een laag energieverbruik en een lage droogtemperatuur in vergelijking met traditionele printsystemen op waterbasis. De inkt hecht uitstekend op een breed scala aan media zonder een primer of optimizer te hoeven aanbrengen", klinkt het."Het drukwerk krijgt een dunne laag die krasbestendig is en geen toplaag behoeft. Daarnaast is het geurarm en conform veiligheidsvoorschriften. Door de lage droogtemperatuur heeft de technologie een heel stabiele inktoverdracht met minder nozzleblokkering", aldus Fujifilm.